tirsdag 3. april 2018

Gave til barn skattefritt

Finn morsomme og nyttige gaver på Coolstuff. Se på våre nyeste gadgets. Vi har de kuleste gavene du kan gi. Tilpass en original gave med et morsomt foto og tekst, bestill nå.


Vi tilbyr et bredt spekter av forskjellige produkter.

På jakt etter spennende firmagaver? Enten det er påske, sommer eller jul så hjelper vi. Spiselig, estetisk og kvalitetsrike produkter er noe av det vi kan hjelpe med. Kan gi gaver til hvem du vil. Du kan gi gaver til hvem du vil (unntak i uskiftet bo).


Hvis du ønsker å gi alt til ett av barna , eller til naboen, har du full anledning til det. Dette er naturlig fordi du har full råderett over egne midler, og kan bruke dem på akkurat de formål du vil.

Det gælder i de tilfælde hvor man giver gave til børn, stedbørn, børnebørn, forældre, stedforældre og bedsteforældre. Gaver fra næringsdrivende. Hver av foreldrene kan gi bort et fast årlig beløp til barna som gave uten å bli arveavgiftsbelagt.


Er gaven et avskrivbart driftsmiddel, f. Arveavgiften er fra 1. Fribeløpet for gaver er halvparten av folketrygdens grunnbeløp ved inngangen til kalenderåret, det vil si 41. Ubrukte fribeløp kan ikke overføres til neste år. Vi lar ham være anonym for ikke å ødelegge en eventuell overraskelse som kommer under treet. Du må opplyse om alle gaver på mer enn 10.


Eksempler på det er blomster, konfekt og en rimelig vinflaske. Slike gaver er skattefrie, selv om det samme år ved andre anledninger er gitt andre skattefrie gaver innenfor gjeldende beløpsgrenser. Men det betyr altså ikke at du skal betale inntektsskatt av verdiene du har mottatt. Forutsetningen for å kunne gi gaven skattefritt er at det er en generell ordning i bedriften.


Det er ikke lov å gi gaven i form av kontanter. Et gavekort som ikke kan veksles inn i penger vil imidlertid bli godtatt. I visse tilfeller er det imidlertid fritak for beskatning på den ansattes hånd under forutsetning av at gavene gis som ledd i en generell ordning for bedriften.

ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Denne gaven forhindrer at jenter blir giftet bort mens de er barn. Du bidrar til at samfunn bygges opp igjen ved hjelp av utdanning og jobb. Arbeidsgiver kan i sine interne reglement bestemme at ansatte ikke kan motta gaver fra kunder eller leverandører, eller at de ansatte kun har lov til å motta gaver av bagatellmessig verdi, som f eks blomster, konfekt eller en rimelig flaske med vin. Her finner du regler for skattefrie gaver.


Hvor mye kan foreldre hvert år gi sine barn skattefritt ? For at julegaven fra arbeidsgiver skal være skattefri, er det en forutsetning at alle de ansatte får gaven. Det er heller ikke skattefritt dersom gaven deles ut som kontanter. Hvis du har andre barn som skal ha kompensasjon for at deres søster eller bror får en eiendom i gave , må du ta hensyn slik latent skatt for at det skal bli rettferdig.


Det er altså en del regler og formaliteter du må passe på når du overfører eiendom til barn. Vil du ha hjelp til å gjøre det riktig, kan du kontakte NorJus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg