onsdag 18. april 2018

Milier hud

Milier hud

Fjerning av milier er en vanlig årsak til konsultasjon hos våre hudleger, og de behandles enkelt. En milie er en liten hudcyste (ballong) som ligger i overhuden, og er fylt med talg. De ligger under det øverste hudlaget.


Milier hud

Det forårsakes av ansamlinger av døde hudceller som ikke kommer seg ut gjennom huden og årsaken til at noen får milier antas blant annet å være overeksponering for sol, bruk av kortisonkrem og kraftig peeling. Alle produkter som tetter porene kan være med på å forårsake milier. Fete kremer, øyekrem, noen.


Fortykkelsene sees oftest i ansiktet, men kan opptre hvor som helst. De kan oppstå som følge av en hudskade, spesielt der skaden sitter i overgangen mellom overhuden og lærhuden. I de fleste tilfellene oppstår milier uten kjent årsak. Derudover ses milier , som hvide små knopper på størrelse med et knappenålshoved. Et andet godt kendetegn er, at milier oftest optræder på din hud i grupper af flere milier indenfor et område på størrelse med din tommelfinger.


Man vet inte riktigt varför man får milier. Vissa menar att dålig blodcirkulation och fel typ av hudvård kan ge upphov till dem, och att personer som antingen lider av väldigt fet hud eller av yttorrhet drabbas hårdast. Det är viktigt att komma ihåg att milier , trots att de är cystor, inte är farliga. Og milier blir man heller ikke kvitt ved å bruke ting utenpå huden. Da er det noe annet dere har hatt.


De må snittes opp og klemmes ut. Det er veldig vanlig at de kommer tilbake etter en periode. Men milier kan ibland ofta även bero på att huden är mycket yttorr.


Så det kan försvinna av sig själv men oftast behövs en portömning hos hudterapeut för att bli kvitt dessa. Man ser dem ligga under huden , anledningen till att man inte får bort dem så lätt är att de inte har någon väg att komma ut, de har helt enkelt ingen utförselgång, därför sitter de ganska länge. De är vanligt förekommande kring ögonen i alla åldersgrupper och uppträder som fina, vita papler. De är ibland resttillstånd efter subepidermala blåsor och andra hudsjukdomar med epidermal avskalning. Enstaka små milier ses någon gång i livet hos de flesta.


Det finns inga säkra belägg till varför vi får milier , men vissa indikationen pekar mot att fel typ av hudvård kan vara en orsak. En miliumcysta, också kända som milier när de är samlade, är en vit prick runt näsan och kinderna. Hudskador från brännor, laser och solexponering är vanliga orsaker. Hos nyfödda är milier också känt som babyfinnar eller hormonprickar. Lag på lag med urenheter midt på haken, eller generelle irritasjoner i huden , er tegn som kan tyde på slike problemer.


Milier hud

Et typisk hudproblem som kan tyde på allergi, er milier. De kan fjernes av lege ved å punktere dem og klemme ut innholdet, eller på annet mekanisk vis. De er vanligst i ansiktet. Keratosis pilaris: Dette er ru, nuppete forandringer i huden som ligger rundt hårutgangene. Veldig mange har dette.


Du bör alltså vara uppmärksam och inte förväxla dem med akne , finnar och pormaskar. Trots det är det många personer gärna skulle vilja ha färre mängder av milier p. Skal dette behandles? Milier : Dette er små cyster under huden.


Nei, milier forsvinner av seg selv etter en stund.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg