onsdag 25. april 2018

Hvordan snakke med barn om overvekt

I likhet med Steinsbekk, mener Drilen at foreldre ikke bør være redde for å snakke med barna sine om overvekt. Man øker ikke sjansen for spiseforstyrrelser dersom man gjør det på en ordentlig måte, sier hun. Dessuten er det slik at de fleste barn og unge med store kropper, som regel er klar over det selv, legger hun til. Både helsepersonell og foreldre har vært redde for å snakke med barna om.


Den vanskelige samtalen: Ekspertråd: Slik snakker du med barn om overvekt.

Som 15-åring veide den nå OL-aktuelle landslagsroeren Nils Jakob Skulstad Hoff 1kilo. Det finnes imidlertid gode og dårlige måter å ta denne samtalen på. Det handler om å sette ord på vektutfordringen på en sensitiv og utforskende måte. Ikke gå rundt grøten, men unngå ord som tjukk og feit. Helsesista: Slik snakker du med ungdom som sliter Helsesista Tale Maria Krohn Engvik kjenner norske ungdommer bedre enn de fleste.


Her gir hun råd om hvordan voksne kan snakke med ungdom som har det tøft. Etter hvert som barna blir større og mer selvstendige, må man også jobbe med hvordan de kan mestre å ta de lure valgene når foreldrene ikke er der. Skal vi snakke med barna om overvekt ?

Små barn er mer vare for endringer i voksnes humør, følelser og atferd enn for det som blir sagt. Følg med på ansiktsuttrykkene og stemmen din når du snakker med barnet. Når du snakker med barnet. Under er det et forslag til hvordan du kan lage din egen.


Hvordan bør man snakke med barn om overvekt ? Hun sier ikke direkte at hun ikke liker den, men det er tydelig at hun er usikker og søker bekreftelse på at hun er OK. Hun er en godt likt jente, men mange venner. Jeg tviler på at hun har f. Overvekt hos barn og unge.


Er barnet ditt overvektig, finnes det behandlinger som kan hjelpe barnet til en sunnere vekt. SNAKKE Samtalehjelp til deg som er bekymret for et barn Maja, år. Ketose er en naturlig tilstand i kroppen hvor den forbrenner hovedsakelig fett. Da ser jeg jo om tiltakene har hatt effekt. Mye handler om å finne motivasjon.


Foreldrene sier de er så lei av å høre at løsningen er å spise mindre og trene mer. Samtaler om overvekt ender ofte med det, og så får de det ikke til. Snakk med barnet om overvekten (VG Nett) - Å bagatellisere at et barn er overvektig er kanskje det verste foreldrene kan gjøre.

I etterordet henvender de seg i hovedsak til voksne i omgivelsene til barn med overvekt. Samtidig opplever mange barn med overvekt at vekten påvirker deres fungering i hverdagen og deres forhold til seg selv og andre negativt. Med få unntak fører det heller til mer normal spiseatfer med mindre trøstespising og annen emosjonell spising, ifølge psykolog Silje Steinsbekk. NTNU, Silje Steinsbekk. Hennes doktorgradsavhandling handlet om barn og overvekt.


Det er veldig godt å sitte ved bordet og snakke om det, men hvordan skal vi få det til hjemme, og hvordan skal barna bli fornøyde med det som vi skal gjøre, uten å presse på en måte. Intervjuene viser at barns overvekt er et sensitivt tema for foreldrene. Motiverende Interview (MI) og livsstilsendring ved overvekt hos barn. MI har vist seg å være et godt verktøy når en snakker med personer som ikke er helt klar for å gjøre en endring i levemåte, og hvor en kan bruke spørsmålene 1) hvorfor ønsker du å gjøre denne endringen 2) hvordan kan du gjøre endringen for å lykkes 3) hva er grunnene til at du ønsker å gjøre endringen 4. Det er svært viktig å øke aktivitetsnivået dersom familien er inaktiv. Regelmessig fysisk aktivitet, sammen med sunne kostholdsvaner, er den mest effektive måten å oppnå en sunn vekt i en sunn kropp - det trenger slett ikke være så vanskelig!


Man blir en rollemodell for.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg