torsdag 12. april 2018

Rørt kirsebærsyltetøy

Rørt syltetøy smaker fantastisk – prøv du også! TIPS: syltetøyet kan du oppbevare i lufttett boks i kjøleskapet i 3-dager. Bruk det på brødskiven, i frokostblanding, i yoghurt eller på havregrøten.


Har du enda litt igjen så et det et perfekt utgangspunkt til en bærsmoothie. Rørte bær er rått syltetøy uten koking. Derfor har det begrenset holdbarhet.


Rør ikke mer bær enn du vet at du kommer til å spise opp i løpet av et par dager. Du kan røre både bringebær, jordbær, tyttebær og blåbær. Syltetøyet er fylt på frysebegere, og fryst ned slik at det kan tines hjemme når det skal spises – akkurat slik man gjør med syltetøyet man rører selv. Det er viktig å få gjennomkokt alle bærene på kortest mulig koketid. Rens bærene godt slik at dårlige bær blir sortert ut.


Normalt bruker jeg rørte tyttebær som tilbehør til visse kjøttretter. Man kan bruke tyttebærsyltetøy istedenfor. Forskjellen ligger i at rørte bær er rå, mens syltetøyet blir kokt. Sukkermengden er den samme.


Syltetøyet kan i tillegg brukes som pålegg eller i andre sammenhenger der man bruker syltetøy. Ha bær, søtning og vann i en kjele. La det varme seg godt opp mens du rører med innimellom, etterkvart vil blandinga løse seg til en jevn masse (jordbær vil kanskje ikkje løse seg opp på samme måte som bringebær, mos da med en stavmikser til en jevn masse).


Smak til om du syns det er søtt nok. Jeg synes hjemmelaget syltetøy er himmelsk og bruker det til alt fra dessert til müsli og havregrøt hver dag. Akkurat nå er det jo sesong for norske jordbær og kirsebær. Jeg har ikke kirsebær i hagen, så jeg skal til uken ut i butikkene og finne fine bær og lage mitt eget syltetøy. Her har du oppskrift på hjemmelaget kirsebærsyltetøy.


Jeg bruker å la ripsene være hele slik at vi får disse halvsure eksplosjonene i munnen når vi spiser det søte syltetøyet. Er du litt skeptisk til sure eksplosjoner, kjører du bare ripsene i food processoren før du rører inn bringebærene. Dette er en genial måte å drøye bringebærene på også. Når de er varme (trenger ikke koke), stavmikser du til du får konsistensen du øsnker.


Så smaker du til med. Det beste er å bruke en kirsebærstein-utstikker, hvis mulig. Hvis du ikke har en slik utstikker, kan du kutte kirsebærene nesten i to for å lettere ta ut steinene for hånd. Nyrørt syltetøy holder et par dager i kjøleskapet i skål med lokk eller plastovertrekk, opptil en ukes tid i en lufttett boks.


Hvorfor ser du denne annonsen? Du ser denne annonsen ettersom nettstedet du besøker til stor del finansieres av annonseinntekter. Noen annonser ser du fordi vi tror de kan interessere deg. Vi antar dette basert på din tidligere aktivitet på Schibsteds nettsteder og apper. Kirsebærsyltetøy 3. Denne retten har 14kcal pr 1gram.


Det kan være flere årsaker til at væsken ikke tykner. Når væske tykner ved redusering er det fordi væsken fordamper. Når den ikke tykner kan det være: 1: det er for mye vann i forhold til sukker. Ha tyttebær, saften og skallet av sitronen og 5dl vann i en kjele.


Hell bærene over i en sil og press ned med en skje for å trykke saften ut av de.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg