mandag 20. august 2018

Ikke allergisk astma

Enkel og god forstøver til rimelig pris. Godt egnet for hjemmebruk og reise. Synes du, at din astma forhindrer dig i at nyde livet?


Lægger du mere mærke til dine symptomer, end du bryder dig om? Hvis du tænker “Ja!

Selv om du ikke har allergisk astma , er det viktig å tilpasse hverdagen og omgivelsene, så astmaen trigges minst mulig. Astma og allergi er en hyppig årsak til plager hos barn og unge i industrialiserte land. Om lag fem prosent av unge voksne har behov for legemidler mot astma , hos barn er andelen noe høyere enn dette.


Omtrent prosent av barn i skolealder og prosent av unge i puberteten har allergisk sykdom. Ett alternativ ved alvorlig allergisk astma som ikke er godt kontrollert til tross for maksimal dose av inhalasjonskortikosteroid og ß2-agonist, pluss eventuelt tilleggsbehandling, kan være tillegg av medikamenter som blokkerer kroppens egne IgE-antistoffer, og dermed blokkerer forekomsten av den allergiske inflammasjonen. Smeltetablett til behandling av bjørkepollenallerg og allergivaksine i dråpeform mot pollenallergener og pelsdyr er tilgjengelig.


De dekkes ikke via blåreseptordningen.

Arbeidsrelatert astma omfatter både forverring av tidligere astma samt arbeidsbetinget astma hvor eksponering på arbeidsplassen er årsaken til sykdommen. Vel 3forskjellige eksponeringer er kjent som årsaker til allergisk arbeidsrelatert astma. Atopisk allergi er en klar risikofaktor ved astma , men astma er ikke en allergisk sykdom.


Uansett om det dreier som om allergisk astma eller astma som ikke er allergisk betinget, viser flere undersøkelser at astmaforekomsten øker for barn som har vært eksponert for tobakksrøyk i spedbarns- og småbarnsalder. Dette er det bred enighet om i medisinsk-vitenskapelige miljøer. Dette er tilleggsbehandling for personer som har en spesiell type alvorlig astma , eosinofil astma , som ikke oppnår tilstrekkelig kontroll av sykdommen med de medisinene som er tilgjengelig i dag. Ved denne tilstanden vil det være et høyt antall hvite celler (eosinofile) i blodet og det kan være en allergisk eller ikke-allergisk astma.


Ulike former for astma. Man hører om ulike former for astma , som kuldeastma, anstrengelsesastma og stilleastma. Ifølge Fjeldstad er det ikke enighet i fagmiljøet om hvor mange typer astma det finnes. Det som ofte kan være nyttig å skille mellom, er om man har en allergisk komponent eller ikke.


De bør ikke eksponeres for luftveisirritanter de reagerer på, spesielt skal barn med astma ikke utsettes for sigarettrøyk. Du vil også få tatt røntgenbilder av lungene, først og fremst for å utelukke andre lungesykdommer. Ved både allergisk og ikke-allergisk astma kan man i luftveisslimhinnen påvise en karakteristisk irritasjonstilstand (inflammasjon), hvor slimhinnen er fortykket, og det er et økt antall av en type hvite blodlegemer som kalles eosinofile.


Vanligvis foreligger det en kronisk betennelse i luftveiene som gir varierende astmasymptomer med periodevis trange luftveier.

Generelt sett kan man ikke anbefale en viss rase til personer med allergi, fordi allergennivåene også innenfor samme rase kan variere stort. Det allmenne rådet er å unngå å skaffe seg katt hvis man vet at man er allergisk. Behandling ved katteallergi.


Den som er allergisk mot katter, skal først og fremst unngå å skaffe seg katt. Icke- allergisk astma är vanligare hos vuxna än hos barn och symtomen visar sig först lite senare i livet. Kvinnor drabbas oftare än män och många fall utlöses av en infektion i luftvägarna.


Förmodligen är det både arv och miljö som påverkar vem som insjuknar i icke- allergisk astma.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg