onsdag 22. august 2018

Fosterutvikling måned for måned

Kjøp fôr i metermål og se det store utvalget vi har til prosjektet ditt. Finn laveste nettpris her. Fram mot slutten av åttende uke (uke 8) skjer det kun små forandringer med organene.


Fra niende uke (uke eller svangerskapsuke 10) skjer det ikke flere vesentlige forandringer, og barnet kalles nå et foster. I de sju neste månedene fram mot fødselen skal fosteret bare vokse. Organene modnes og blir funksjonsdyktige. I løpet av denne tiden begynner egget å dele seg inntil det har vokst til ca. Egget kalles nå en blastocyst og implanterer seg i vevet som kler innsiden av livmorhulen.


Livmoren vil så huse og beskytte fosteret mens det utvikler seg over uker, eller omtrent måneder. Ta en titt inn i livmoren for å se stadier av fosterutvikling. Lær hvordan embryoer utvikler seg og vokser under graviditeten.


Se måned for måned ultralyd bilder av babyen din i livmor. Etter måneder begynner flere ting å falle på plass. For eksempel får fosteret ledd i albuene, noe som gjør at den kan bøye armene. Fingrene blir også skilt fra hverandre i den åttende uken, og de fleste blodårene ligger der de skal. Råd til foreldrene om hva dere kan forvente dere, og tips til oppdragelsen.


Fosterutvikling finner alltid sted i et avgrenset område, et frø, egg eller mors liv. Både sopp, dyr og planter har fosterutvikling , selv om uttrykket oftest brukes om dyr. Studiet av fosterutviklingen kalles embryologi, og er en viktig del av fagfeltet evolusjonær utviklingsbiologi. Babyen begynner å respondere på lyder, og kan gjerne løfte hodet i korte perioder – spesielt hvis du er flink med mageøvelsene. Så stort er fosteret i ulike uker.


Et foster vokser i uker, men i enkelte perioder. Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp. Følg graviditeten uke for uke. Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet.


Ukene i et svangerskap telles normalt fra siste menstruasjon. Dette kalles også mors uker, i motsetning til fosterets uker som telles fra selve befruktningen, og er omtrent lik mors uker minus to. Fosterlivet varer hos mus dager, hos hund ca. Selv om de fleste forandringene skjer uten at du merker det, bidrar alle til at de viktige prosessene fullføres, sånn at fosteret ditt kan ferdigutvikles. Babyens utvikling i magen er virkelig fantastisk.


Etter som månedene går, vil babyene din få nye fysiologiske strukturer. Etter fjerde–femte måned kan moren begynne å kjenne fosterets bevegelser. I femte måned blir huden dekket med tynne, silkeaktige hår, de såkalte ullhår.


Omkring sjette måned er organene nærmest ferdig formet. Fosteret er da ennå magert med lite underhudsfettvev. Fettavleiringer skjer først i svangerskapets siste måneder. Måneden etter deltar Anne-Elisabeth Hagen (68), eller Lisbeth, som hun blir kalt blant venner og familie, på et familietreff hos en av ektemannen Tom Hagens (68) søstre på Østlandet.


Fosterutvikling måned for måned

Mai måned er en innholdsrik måned i Norge og i Tromsø. Vi feirer nasjonaldagen vår 17. Vi går i tog, synger nasjonalsanger og hygger oss med familie og venner. Mai er også en måned med mye eksamener for studentene som begynner å avslutte studieåret sitt i Tromsø.


I måned relaterer seg alltid til månen og er omtrent like lang som Månens tur rundt Jorden. Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Jødisk måned er et uttrykk på bokstaver som begynner med J og slutter på D. Uttrykket består av vokaler og konsonanter.


Verdier som returneres av ÅR-, MÅNED - og DAG-funksjonen, er gregorianske verdier, uansett hvilket visningsformat som brukes for den angitte datoverdien. Hvis for eksempel visningsformatet for den angitte datoen er Hijri, er de returnerte verdiene for ÅR-, MÅNED - og DAG-funksjonen tilordnet den tilsvarende gregorianske datoen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg