onsdag 1. august 2018

Røde prikker på leppene

Huden på leppene inneholder også mindre melanocytter – en type celler som produserer et pigment kalt melanin. Melanin gir huden dens farge. På grunn av denne tynne huden vil blodårene inni leppene vises. Røde hunder: Et utslett med lyserøde prikker kommer til syne først bak ørene og i hodebunnen.


Utslettet sprer seg til ansiktet, halsen, overkroppen, armene og beina i løpet av et par dager.

Meslinger : Utslettet på kroppen er først småflekket og blekt rødt, senere blir det mer utflytende og brer seg ut over større områder med litt mørkere farge. Synes det har blitt mer av det i det siste. Perioral dermatitt er et utslett rundt munnen med en fri sone nærmest munnen. Behandling av tilstanden er vanligvis antibiotika, og man bør unngå bruk av fete kremer og kortison.


De ser ut som hvite prikker med en kraftig rø irritert kant rundt. Er denne grunnen til bekymring? Enten du har å gjøre med svakt misfarging, flakete flekker eller mørke, hevede moles, bør du ikke ignorere flekker på leppene.


Har de siste morgenene våknet opp med røde små sår, prikker litt på innsiden av leppene (rundt munnen).

Sår og blemmer i munnen er som oftest forbigående og skyldes vanligvis after (munnskold) eller trøske (soppinfeksjon). After går normalt over av seg selv, mens trøske som regel krever behandling med soppdrepende midler. Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi råd om behandling.


Det er en lang rekke ulike årsaker. Har barnet ditt blemmer på tunga, leppene eller i munnen? Det finnes flere potensielle årsaker, deriblant brannsår, herpesvirus, soppinfeksjon og after. Disse røde flekkene blir senere til blemmer som etter hvert sprekker og blir til sår.


Etter omtrent en uke er huden som regel fin igjen. Munnsår kan både klø og være smertefulle. Homeopatisk behandling av røde prikker på leppene. I en person med sterk immunitet, forårsaker ikke røde prikker på leppen vanligvis komplikasjoner.


Derfor er et viktig behandlingsstadium i slike tilfeller styrking av kroppens forsvar og økning av resistens mot virus og infeksjoner. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Ser så vondt ut, å jeg aner ikke hva det kommer av! Og jeg aner ikke hva jeg skal gjøre for å få det bort.


Har fått en krem av mammaen min, men jeg vet ikke hvorfor hun har fått sånne røde prikker.

Legen mente det bare var halsbetennelse, men tok en liten test itillegg. Men bare for å se om det var virus eller bakterie. Legen sa at det skulle gå over av seg selv, og jeg kunne komme tilbake om det ble verre.


Røde hunder er vanligvis ikke farlig, men man skal unngå at barnet er i kontakt med gravide da det kan være skadelig for fosteret. Smittefaren er nokså stor og barnet skal holdes hjemme fra barnehagen til utslettene har bleknet. Jeg ble aldri bedre. Kusma Er en barnesykdom uten utslett.


Forårsakes av et virus som medfører en infeksjon, hovedsaklig i. De fleste av oss har vel opplevd å få noen blåmerker – kanskje uten noen åpenbar grunn til det. After, som er lokaliserte betennelsesforandringer på innsiden av kinnene, leppene eller på tungen, oppstår ofte i forbindelse med virusinfeksjoner. Barnelegen legger til at noen barn også kan reagere på enkelte matsorter, som tomater og appelsiner, og at noen ikke tåler tannkrem tilsatt skummemidler og kan få after av det. Først fikk jeg masse hvit løs hud i gulvet i munnen, og jeg mistet det og nå har jeg fått hvite prikker der nede, og litt under tunga. Det gjør vondt og svelge og spise, og det gjør vondt hele tiden.


Dukker opp nye hele tiden. Har ekstra mye blemmer på tunga og. Aldri hatt slik før.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg