fredag 3. august 2018

Skatteoppgjøret 2019

Logg inn og sjekk tallene her. Alt sendes elektronisk. Du får inntektsfradrag (tidl. kalt skattefradrag) for gaver du gir til oss. Det er fradrag for det du gir mellom kr.


Skattekalkulatoren hjelper deg å regne ut hva skatten din vil bli.

Det legges ikke ut på Altinn. Sammen med meldingen må det sendes skifteattest og fullmakt fra øvrige arvinger. Viser skatteoppgjøret ditt restskatt og du får skatteoppgjøret 20. Dersom restskatten er høyere enn 1. Restskatt på under 1kroner trenger du ikke å betale.


Du får også noen nyttige tips til hva du kan gjøre for holde orden på din privatøkonomi. Når er skatteoppgjøret ?

Interessert i nyheter om skatt, økonomi og avgift? Få vårt nyhetsbrev levert på epost. Skattepengene vil komme på konto dagen etterpå 28. De aller fleste varsles elektronisk om skatteoppgjøret sitt 20.


Da ligger melding om oppgjøret klar i innboksen. Vi varsler deg på e-post eller sms når skatteoppgjøret ditt er klart. Vi kan dessverre ikke gi deg en konkret dato for når du får oppgjøret ditt. Har du penger til gode, utbetales disse innen tre uker etter den datoen som står øverst i høyre hjørne på. Selv om skatteetaten som nevnt fortsatt opplyser at det tar til uker etter skatteoppgjøret er sendt ut før skattepenger til gode er på konto, så viser erfaring at det går fortere enn dette.


Hvis du får restskatt må den betales uker etter du mottok skatteoppgjøret , men tidligst 20. Det vil si at dersom du mottar skatteoppgjøret 27. Har du krysset av for elektronisk oppgjør får du beskjed per epost, mens de som har reservert seg får skatteoppgjøret i vanlig post. Mens de fleste lønnsmottagere og pensjonister får oppgjøret 20.


Dette gjelder også selvstendige næringsdrivende som er elektroniske brukere. Det kan være ulike årsaker til at du må vente før du får skatteoppgjøret ditt. Mer info på skatteetaten.

Hva er et skatteoppgjør? Støtten gis enten i form av et skattefradrag eller en utbetaling over skatteoppgjøret dersom bedriften ikke er i skatteposisjon. Kostnadene må være dokumenterbare og må kunne gjenfinnes i et prosjektregnskap. Prosjektregnskapet og timelister må føres løpende, og kravet til Skatteetaten må attesteres av revisor.


I hele Norge var det 4. Snittinntekten blant landets skattebetalere er 310. Skatteoppgjøret for selvstendig næringsdrivende er klart fra begynnelsen av august. I verste fall må du vente til oktober før du får det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg