torsdag 16. august 2018

Alle barna rune

Alle barna hoppet over piggtrådgjerdet. Unntatt Rune , han heter nå June. Fra Rune Andersen Trenger du noen å snakke med? Alarmtelefonen for Barn og Unge er alltid åpen.


Du, flotte skoleelev som leser eller hører dette: Si ifra om noen voksne slår deg eller gjør vonde ting med deg.

Petter Northug, unntatt Jørgen, han elsket Marit Bjørgen. Ellen, hun ble sugd inn i propellen likte jenter, unntatt Einar. Nadal Narve Nataniel Navnløs Nella Nicolai Nikken Nils Nina Ninni Nora Obama Oda Odd Ola Ole. Vi skulle bli fotballproffer.


I alle fall skulle vi spille for Start! Eller jeg skulle bli køntrisanger! Kanskje jeg skulle komme ridenes på en hest med cowboyhatt og synge i mikrofon på høyttalere i heile gada så alle kunne høre meg?


Welcome home, Rune , skulle det stå på sånne hvite bannere som hang over veien.

For Brune ble Håkon Øvreås tildelt Kulturdepartementets Litteraturpris og fikk også Norske Barne - og Ungdomsbokforfatteres debutantpris – Trollkrittet. Anmelderne sier: Den har både spenning, gode dialoger og også islett av det magiske. Runes samtaler med den døde bestefaren er fine, og alle skikkelsene har bøttevis av sjarm.


Alle Barna vitser er legendariske i skolegården, skapt for å få folk til å føle seg utenfor. I dag er han bosatt i Randesund ved Kristiansand sammen med kone og barn. Belsvik begynte å skrive allerede i tenårene, i begynnelsen romantiske dikt. Rune har antagelig gjengitt en lyd mellom e og i. Rune uttrykte en stemt s-lyd som i nordisk tidlig utviklet seg til r. Rune har samme lydverdi som ng i konge.


Runer ble fortrinnsvis skåret i tre på tvers av årene og har tidlig fått preg av det. De unngår helst buer og vannrette linjer og bruker i stedet vinkler og skråstreker. Telefonkatalogen for bedrifter og personer samt kart. Barnehagelærer Hanna Svendsen bruker det meste av tiden på barna , fordi assistentene gjør alle praktiske oppgaver.


Assistenten Sophia i USA hjelper barna på do,. Rune og Edle tok over boligen til Edles foreldre for år siden. Rune Larsen har i stedet flyttet fra kona, og tatt inn på hotell.


Der har de skapt sitt drømmehjem sammen.

Men nå har Rune flyttet ut. Rune Fardal driver rådgivning til foreldre i konflikt med barnevernet, og til foreldre i barnefordelingskonflikter. Han påstår overfor fortvilte foreldre at han har kompetanse på slike saker, og på sakkyndige rapporter. Det har Rune Fardal ikke, og det Rune Fardal bedriver, er rent kvakksalveri.


Gruppa består i dag av Rune Rudberg på vokal og gitar, Tor Brasetvik på bass, Egil Brattås på gitar, Bjørn Teig på tangenter, Ketil Fog på trommer og Tore Blestrud på steelgitar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg