onsdag 22. august 2018

Forebygge kolikk

Kolikk hos spedbarn. Babyer som har kolikk er ikke syke, men de gråter mye lengre enn babyer vanligvis gjør. Som sagt er hestens fordøyelsessystem ikke naturens beste oppfinnelse, så selv med alle forebyggende tiltak kan den mest uheldige hesteeier oppleve at hesten får kolikk , men disse tipsene kan hvertfall hjelpe deg på rett vei.


Hesten trenger mye vann for å opprettholde god helse. Så selv om du kanskje ikke helt blir kvitt kolikk (det er en normal og forbigående fase), kan du bidra til å redusere symptomene ved å bruke en tåteflaske som er spesiallaget for å forebygge kolikk. Så nå satser vi på mindre hikke under måltidene.

Vil du vite mer om tåteflaskene og smokkene våre? Klikk her for å ta en titt på. Javascript i nettleseren din. Den beskriver hva du som hesteeier kan gjøre når hesten rammes av kolikk , men også hva du kan gjøre for å forebygge kolikk.


Studier har vist at hester som blir tilbudt lunkent vann om vinteren, drikker mer enn de som får kaldt vann. Hvordan forebygge kolikk i kulda? Når du har ridd eller hatt hesten i arbeid bør du la den komme inn i boksen og gi den vann i en bøtte før den eventuelt settes ut luftegården igjen.


Mer mosjon er også en måte å forebygge kolikk.

Hva kan gjøres for å forebygge kolikk i kulda? God vanntilgang, og husk at mange hester drikker mer ved temperert vann. Det kan derfor være lurt å tilsette litt varmt vann i bøtta, slik at vannet ikke er iskaldt. Gi salt i maten hver dag (anbefalt dose: 50g havsalt pr dag for en hest på 500kg) for å øke hestens tørste. Gråten er babyens måte å si fra om den er sulten eller trøtt, trenger kos eller kanskje har våt bleie.


Dersom barnet ditt er frisk og har fin vektøkning, men likevel gråter i timevis, kan barnet ditt ha kolikk. Mellom 5- av alle spedbarn får kolikk. Som regel oppstår plagene i løpet av de første ukene etter fødselen og er over ved 3-måneders alder. Les mer hos Apotek 1. I det forebyggende arbeidet for å minske risikoen for at hesten skal få kolikk , fyller du som dyreeier en viktig funksjon. Fôr eller fôringsbetinget kolikk er relativt vanlig.


Det finnes flere ting du kan gjøre selv. Et annet produkt som forårsaker kolikk er rosiner. Dessverre, selv om en kvinne kjører helt riktig, garanterer det ikke at hennes baby ikke vil vises kolik.


Det er andre grunner for deres utseende. Spedbarnskolikk, oppgulp av mat og forstoppelse er de vanligste mage- og tarmproblemene som fører til kontakt med barneleger i barns seks første levemåneder. Slike plager fører ofte til at barnet innlegges på sykehus, settes på diett og gis medikamenter.


Hvert år når vinteren nærmer seg, tenker jeg mye på kolikk og forebygging av dette.

Dette er en type bakterie som. Nå er det meldt snø her denne uken, og da har kolikkangsten meldt seg igjen. Har hatt kolikk på Villfly to ganger, den ene gangen hadde hun fått gress som var klippet av gressklipper, og som hadde ligget en del ti. Får hesten kolikk ser du det oftest som at den blir urolig, skraper med fremhøvene, løfter opp bakhøvene og ser seg mot buken og legger seg ned og vil rulle seg gjentatte ganger. Mistenker du kolikk , fjern all mat fra hesten og forsøk å få hesten til å røre seg.


Gripe-vann er et gammelt kjerringråd mot kolikk. Det varmer og beroliger magen og kan motvirke magesyre. Jevn tilgang på vann er et viktig tiltak for å forebygge kolikk.


Om vannet er bra, men hesten fortsatt drikker for lite, kan man forsøke å blande til litt salt eller betfôrvann. Mange hester er uvillige til å drikke kaldt vann og må få lunkent vann i bøtte om vinteren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg