mandag 27. august 2018

Beltestol test 2018

Til og med for en femåring er det fem ganger mer sikkert å sitte bakovervendt enn det er å sitte fremovervendt. Beltestol (9-kg), framovervendt, R44: Kiddy Guardian Pro får full score på sikkerhet ved sidekollisjon, og den har også god sikkerhet ved frontkollisjon. Likevel foreligger ikke testresultater for alle bakovervendte småbarnstoler i markedet.


Det var stor sannsynlighet for at testdukkens hode ville slå inn i deler av karosseriet på bilen. Plus Test er en frivillig test , som betales av produsentene. Men de simulerte en lik test og den viste at kollisjonskreftene og skadeomfang ville nå langt over grenseverdiene for teststandarden, sier Mark Pitcher, testleder hos britiske TRL.


Jo lengre barnet kan sitte bakovervendt i bilen, desto bedre er det. Når den dagen kommer da barnet ditt ikke lengre passer i en bakovervendt stol, er det på tide å bytte til en beltestol. Det aller flotteste resultatet er det Britax Swingfix i-Size som står for. Swingfix oppnår hele poeng, den høyeste poengsummen oppnådd av noen bakovervendt småbarnstol. Biltemas og Axkids stoler er rettere i ryggen, og dette gir bedre beskyttelse for nakken.


Hjul har løsnet på populære joggevogner: Mange barn skadd. Alle stoler ble montert i henhold til produsentenes instruksjoner. Sammen med tre familier har den svenske trafikksikkerhetsforeningen Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande (NTF) vurdert hvor lett det er å montere og bruke stolene, og hvor lett det er å feste og plassere barna riktig. Dette er en sikker bilstol for større barn.


Den festes med isofix og er enkel i bruk. Dersom du ikke har bil med isofix, må du gå for beltestol som festes med bilbelter. Her har vi ting for større barn. Det er en milepæl i hvert barns liv å bytte fra bilstol til bilpute eller beltestol.


Et tegn på at barnet føler seg stort. Kule trykk, Fix-varianter (Fix er for beltestolen, hva Isofix er for barnestolen), et hav av ulike farger å velge mellom og alle fra kjente. Produsenten har imidlertid laget en egen rent bakovervendt utgave. Maxi-Cosi 2wayPearl er i utgangspunktet en kombistol. Britax Adventure er en såkalt beltestol , som festes med bilens sikkerhetsbelte alene.


For at dette skal være enkelt for deg som forelder, og for at monteringen skal bli korrekt, har stolen en beltestyring, som gjør at sikkerhetsbeltet legger seg korrekt over barnets skuldre og bekken. X2-fix är en vidare utveckling av bältesstolen Solution X– som har säkerhet i toppklass. Cybex Solution X2-fix. De fleste av de 1brukerne i denne testen er fornøyd med bilstolen sin, men mange sliter med montering, stramming av beltene, brukervennlighet og mangelfulle bruksanvisninger.


Beltestol test 2018

Bilstoler er for kompliserte og krever mye av brukerne, mener eksperter som kommenterer denne testen. Med en unik kombinasjon av sikkerhetsegenskaper og komfort, har RodiFix-bilstolen vunnet flere utmerkelser og blitt kåret til best i test. ISOFIX-systemet gjør bilstolen svært enkel å installere, og reduserer risikoen for installasjonsfeil.


BeSafe iZi Flex FIX i-Size beltestol BeSafe er stolte over introdusere. Tenk på dette når du kjøper og bruker en beltestol. Prøv å sette setet i bilen din og kontroller at beltelåsen kan betjenes tilfredsstillende.


Større stol er ikke nødvendigvis sikrere. Tvert imot er det bra at stolen er kompakt, slik at flere passasjerer kan sitte trygt i bilen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg