tirsdag 21. august 2018

Smerter etter hysteroskopi

Jeg har ikke stor erfaring med hysteroskopi og kan ikke fortelle deg hvor vanlig slike smerter. Ikke så vanlig, vil jeg tro. Det finnes forskjellige grader av overstimulering, og du kan ha hatt en lett grad.


Hvor lenge vil hysteroskopi ? Hysteroskopi – Gjør det vondt? Kan ha milde kramper og smerter.

Care etter hysteroskopi. Når du kommer hjem, Følg denne fremgangsmåten:, for å sikre normal utvinning: Hvile etter behov. Etter behandlingen kan det forekomme lette smerter som du kan behandle med Paracet. Dersom du får økende smerter eller feber må du oppsøke lege, siden dette kan være tegn på begynnende infeksjon.


Vanligvis vil legen sykmelde deg et par dager etter behandlingen, spesielt etter terapeutisk hysteroskopi. Utskrapning utføres ikke så ofte lengre som før, blant annet fordi vi har bedre diagnostiske metoder (ultralyd og hysteroskopi ) og ikke-kirurgiske behandlingsmetoder som hormoner eller hormonhemmende midler. Etter operasjonen er det ikke forventet mye smerter.


Legemidlene får du kjøpt på apotek eller dagligvareforhandler.

Dersom smertestillende ikke virker skal du kontakte føde-gyn mottaket. Etter å ha hatt narkose bør du ha noen hos deg den første natten. Du kan ikke kjøre bil etter narkose.


Dersom det er sendt material til mikroskopisk undersøkelse, foreligger svar etter ca uker. Diagnostisk og kirurgisk hysteroskopi. Dette kalles terapeutisk hysteroskopi.


Hvis noe er galt kan man rette på dette før behandlingen starter, i stedet for å vente til etter flere mislykkede forsøk. Operasjon i underlivet. Inngrepet utføres som regel i full narkose.


Er en hysteroskopi smertefull? Noen kvinner føler ingen eller bare milde smerter under en hysteroskopi , men for andre kan smertene være alvorlige. Fortell legen eller sykepleieren hvis du synes det er for ubehagelig. De kan stoppe prosedyren når som. Cystoskopi er inspeksjon av urinblærens innside.


Et cystoskop er et blyanttykt instrument med optikk og lyskilde som føres inn i urinblæren gjennom urinrøret. I urinrøret bruker man en optikk som gjør at man ser rett frem. Etter curettage-operasjonen kan menstruasjonen ta litt lengre tid (forsinkelsen vil ikke være mer enn 4-uker).

Smerter under sex etter skraping. Vaginalsex anbefales ikke i syv til fjorten dager etter skraping. Dere som har hatt hysteroskopi med evt skraping av livmorvegg e. Jeg skal ha hysteroskopi i slutten av mens som kommer i disse dager. Vil fryseforsøket da kunne bli i samme syklus, eller må en vente til neste syklus før medisiner og innsett kan gj. Etter et par minutter ble det mye bedre, og jeg hadde da ikke behov for smertestillende.


Etter kompliserte hysteroskopiske operasjoner, anbefales det å utføre en kontroll hysteroskopi etter 6-uker for å utelukke intrauterin synechias eller å ødelegge dem. Ved denne tiden er det dannet delikat synechia, det er lett å ødelegge dem. Hematometri - en sjelden patologi, ledsaget av sykliske smerter i underlivet og falsk amenoré. Det viser sig ved smerter , feber og ildelugtende udflåd.


I så fald er det nødvendigt at kontakte læge for at komme i antibiotikabehandling. Hos nogen kan der være træthe hovedpine, kvalme eller opkastninger, som hurtigt forsvinder. Fuld bedøvelse indebærer altid en vis, omend lille, risiko. Legen kan sjekke for genetiske eller strukturelle feil og for andre lidelser som øker risikoen for spontanabort.


Saksbehandling av tjenester etter helse- og omsorgstjenesteloven Veileder til lov og forskrift Salgs- og skjenkekontroll Nasjonal veileder. Utraly hysteroskopi , eller hysterosalpingografi kan brukes for å lete etter strukturelle feil, blodprøver brukes for å se etter antifosfolipid antistoff syndrom, og genetiske prøver kan brukes for å se etter kromosomavvik.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg