onsdag 29. august 2018

Ømme bryst overgangsalder

Stort utvalg av helserelaterte hjemmetester. Rask levering rett hjem i postkassen. Ofte er det ingen åpenbar årsak, og det går over uten behandling. Det er svært vanlig å ha vondt i brystene, men hvis smertene går utover livskvaliteten din, bør du besøke lege.


Både menn og kvinner kan oppleve ømme bryster , selv om årsakene til smertene kan være annerledes.

I mange tilfeller, ømme bryster er symptomer på graviditet, pubertet og andre normale forhold som ikke er grunn til å slå alarm. Når smertene ikke varierer med menstruasjon, finner man ofte ingen klar årsak til smertene. Som regel dreier det seg om ømme cyster eller knuter i brystet. Jeg er en kvinne på som de siste tre månedene har hatt veldig ømme bryter.


Det virker som det er hormonelt, men jeg er bekymret for at det kan være noe mer alvorlig som forårsaker dette. Jeg får ømme bryster nesten med en gang jeg er ferdig med mensen og har da ømme bryster mer eller mindre kontinuerlig mellom mensen. I Norge tilhører produktene Ibumetin, Ibux, Orudis og Zon gel den samme legemiddelgruppen som preparatet man benyttet i studien.


De selges uten resept til bruk mot muskelsmerter, men er foreløpig ikke godkjent til bruk mot ømme bryster.

Man har gjennomgått forskningsrapporter for å finne ut om nattlysolje eller vitamin E lindrer ømme bryster. Får nok mosjon og hvile, samt lære hvordan man bedre takle stress, vil lette overgangsalder symptomer. Noen kvinner drikker Primrose olje te å bidra til å redusere smerter i brystene. Ifølge Mills, har russiske kvinner blitt kjent for å sette kålblader på sine såre bryster etter at de brytes brystet i varme bomull og går i dvale.


Etter eggløsning vil kombinasjon av progesteron og stimulere brystets kjertler, og det gir ømhet. Hos noen få kan hormonspiralen gi samme symptom. At det ene bryst kjennes litt større ut, kan skyldes cyster.


Selve ømheden kan variere meget i udtalthed fra kvinde til kvinde - og fra gang til gang. Hvis der er en klar årsag til de ømme bryster , skal denne naturligvis behandles. Har man ømme bryster for eksempel som en del af menstruationscyklus, kan det hjælpe at bruge en støttende BH eller tage smertestillende medicin. For ammende kvinder er det vigtigt at tømme brystet godt og effektivt, så man forebygger brystbetændelse. Bryst ømhet bør forbedres når periodene dine stopper og kroppen din produserer ikke lenger østrogen.


Hvis du tar hormonbehandling for å behandle overgangsalderen, kan du fortsette å ha onde bryst. Risikofaktorer for ømme bryster. Din brystsår kan være relatert til overgangsalderen, eller det kan være et symptom på en annen tilstand.


Det kan resultere i kraftigere mens, væskeansamlinger i kroppen og ømme og hovne bryster.

Det siste er så vanlig at det ikke regnes som et symptom, men er en klar indikasjon på hormoner er i ubalanse, forklarer lege Leif Ins, som har jobbet med for tidlig overgangsalder i over år. Når en kvinnes hormoner gå av kilter i årene frem til overgangsalderen, kan hun lide ømme bryster. Dette kan bety at hun har for mye eller for lite østrogen eller for lite progesteron. Dette anses syklisk smerte og det skjer i begge brystene, men ett bryst kan skade mer enn den andre.


Alle kvinner opplever å ha ømme bryster av og til, og her er fem mulige årsaker. Skjer ikke det, bør du kanskje sjekke brystene dine hos legen. Den vanligste årsaken til ømme bryster er hormonendringene som skjer i løpet av syklusen din.


Dersom smertene ikke går over av seg selv, finnes det behandlinger som kan hjelpe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg