fredag 31. august 2018

Svie og kløe i underlivet barn

Mange kan oppleve at det plutselig oppstår kløe , svie og til og med utslett i underlivet. Utslett i underlivet kan være et symptom som kan skyldes en rekke helseproblemer og kan forekomme på en hvilken som helst del av det mannlige eller kvinnelige kjønnsområdet, finn riktig behandling for din tilstand! Dette vil i tillegg til kløe gi symptomer som hvit, tykk utflod og svie nedentil. Menn kan også få soppinfeksjoner som kan gi kløe i underlivet.


Skrittsopp er mest vanlig hos mannlige idrettsutøvere, overvektige og de som svetter en del. Denne tilstanden gir gjerne kløe rundt hele skrittet og ikke bare på kjønnsorganet.

Kløe i underlivet er ikke uvanlig og kan gi mye ubehag. En del årsaker er enkle å behandle, men mange sliter med kløe gjennom flere år og får kun midlertidig bedring ved behandling. Svie , kløe og luktfri utflod er vanlige symptomer på soppinfeksjon.


De fleste opplever at utfloden er tykk, hvit og klumpete (minner om cottage cheese), men tyntflytende utflod kan også forekomme. Sårhet, sprekkdannelse i underlivet og smerter ved samleie er andre symptomer som kan oppstå hvis man har soppinfeksjon. Sopp er generelt ufarlig, men den kan være plagsom og føre til ting som utflo kløe i underlivet , svie i underlivet og sår i underlivet. Den mest vanlige årsaken til underlivssopp er candida, som er en gjærsopp.


Denne får ofte fotfeste i tilfeller hvor bakteriefloraen i underlivet kommet ut av balanse. Svie og en brennende fornemmelse i underlivet er en ubehagelig lidelse som de fleste kvinner på et eller andet tidspunkt opplever.

Det kan være mange årsaker til svie i underlivet – noen kan være alvorlige, mens andre er mindre alvorlige. Arden forteller at symptomer som kan sees ved en soppinfeksjon hos barn blant annet er kløe i underlivet og osteliknende, hvitaktig utflod. Om foreldrene observerer hvit, tykk utflo ledsaget av sårhet, kløe og rødhet i vulva og skjede, eventuelt smerte ved vannlating, bør de undersøke om dette kan være sopp, sier han. Kløe i endetarmen er svært vanlig både hos voksne og barn , og det er beregnet av 1- av befolkningen har det. Forekomsten øker med alderen, og man ser at menn er mer utsatt for å få slike plager enn kvinner.


Ofte oppstår plagene om natten når det er varmt og fuktig. Svie , irritasjon og kløe kan man merke overalt på kroppen, men når dette rammer et så sensitivt område som underlivet , oppfattes det gjerne som ekstra plagsomt og bekymringsfullt. Kløe , svie og smerter i underlivet hos kvinner kan ha mange årsaker.


Vi skal se på noen av de vanligste årsakene som legen din gjerne vurderer på kontoret. Enhver kvinne vil sannsynligvis oppleve underlivsplager minst én gang i livet. De vanligste symptomene er utflo lukt, kløe , smerte og underlivssvie. Jeg har veldig kløe og svie i underlivet.


Kan det går bort av seg selv? Er det normalt å ha kløe og svie fra underlivet ? Har kløe og svie i underlivet. Klarer ikke å gå til legen, snakke med mamma, men kanskj. Har stram og syrlig lukt fra underlivet.


Da bør en lege vurdere hom det er andre årsaker.

For det første kan det være andre årsaker til at du har kløe og endret utflod. For det andre kan kremen og stikkpillene i seg selv gi plager som svie og sårhet, hvis du bruker det for ofte. Andre råd: Det finnes mange råd ved sopp i skjeden, og mange av disse har ingen beviselig effekt. Kløe og svie i underlivet er ikke uvanlig og kan skape mye ubehag.


Oftest har disse plagene årsaker som enkelt kan diagnostiseres og behandles, slik som sopp eller urinveisinfeksjon. Ulike infeksjoner og hudlidelser som kan gi plager fra underlivet som tilbakevendende soppinfeksjoner, irritasjonseksem, psoriasis, lichen sclerosus og lichen. En økt pH-verdi i skjeden kan gi utflo svie og kløe i underlivet på grunn av sopp- eller.


Lichen sclerosus er en kronisk hudsykdom som behandles av både hudleger og gynekologer. Sykdommen gir særlig plager i underlivet i form av kløe og svie ved klitoris, kjønnslepper og endetarm. Huden blir tynn, stiv og hvitaktig, og kan gi små rifter som fører til smerter og eventuelt infeksjon i huden.


I svangerskapet er kvinnen utsatt for å få soppinfeksjon i underlivet. Ja, i noen tilfeller kan det være det første symptomet på at du er gravid. Det arter seg som hissig rødhet, svie og kløe på kjønnsleppene og rundt skjedeåpningen.


Det er også rødt og sårt i selve skjeden. Ofte forligger en osteaktig, cottage cheese-liknende utflod. Den kan ligge som et belegg på skjedeveggen. Den medisinske termen er vaginal candidose. En soppinfeksjon i underlivet kan utvikles ved nedsatt immunforsvar eller når de gunstige bakteriene i skjeden ikke klarer å kontrollere soppen Candida albicans.


Under slike forhold kan Candida albicans raskt spre seg. Og for ordens skyld – underlivssopp er ikke en seksuelt overførbar sykdom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg