onsdag 22. august 2018

Konstant kvalm og sliten

Og det er ikke alltid nok søvn hjelper. Her kan du lese om mulige årsaker til at du aldri føler deg helt uthvilt, og noen råd for å bli mindre trøtt og sliten. Føler at jeg aldri får nok søvn. Jeg lurer på hva dette kan være og om det er noe jeg kan gjøre med det.


Lei av å gå rundt å være konstant sliten.

Jeg har siden jeg var år slitt med kvalme, da i enkelte tilfeller. Fikk det før spesielt når jeg feks: satt på kino, fly, i møter o. Dette høres vel ut som angst vil jeg tro? Men i de senere år har jeg faktisk vært konstant kvalm , uavhengig av situasjon. Kvalmen er varriabel, uavhengig om det før og etter mat, morgen eller kveld.


Mye kan stjele både den fysiske og psykiske energien din. Her er fjorten mulige årsaker til at du alltid er trøtt, ifølge nettstedet Health.

Man er trøtt og sliten både på jobb og når man kommer hjem til ektefelle og barn. Arbeidsgleden er borte, og man er fysisk sliten og orker ikke gjøre stort på fritiden. Man begynner tilbringe mer og mer tid i sofaen foran tv’en (gjerne med en øl eller fire).


Er i fin form om morgenen, men jo mer sliten jeg blir utover dagen ( og det blir man jo av jobb og mange små barn) jo verre blir det. Konstant kvalm , må stadig kaste meg ut av butikken fordi jeg tror at nå går det galt osv, og forsøkene på å pusse tenner om kvelden ender nesten alltid i slitsomme oppkastrunder. Blant annet kan man ha blodmangler eller lave nivåer av for eksempel D-vitamin eller vitamin B1 sier psykolog med doktorgrad innen søvnlidelser, Ane Wilhelmsen Langeland ved Psykologisk Rådgiving og Bergen Søvnsenter. For mange handler det om søvnmangel over ti forklarer hun.


Har i det siste vært mye små svimmel, kvalm , tung i kroppen, tiltaksløs og hodepine, og følt meg sliten. På jobb skylte de på at dem trodde det var varmen. Men var hos legen i går og tok masse blodprøver som jeg får svar på om ei uke. Legen trodde det kunne være jernmangel, noe med blodtrykket ell. KVALM , TRØTT OG SLITEN.


Den siste tiden har vært så tung, jeg er omtrent 11uker på vei. Og kan si det slik de siste 3ukene har jeg bare ligget i senga, spydd og nesten ikke fått søvn. Ingen tvil om at dette tar på, kroppen er helt ødelagt og jeg klarer knapt å stå oppreist og husarbeid helt umulig.


Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner.

Det høres kanskje selvsagt ut, men for lite søvn er en god kandidat til svaret på hvorfor du er sliten. Sju til åtte timer hver natt er normalt søvnbehov for voksne. Beate Våje var konstant svimmel og kvalm i fem år.


I de årene ble det ikke så mye TV-spill med familien. Det kan være flere årsaker til at du stadig føler deg trøtt og sliten til tross for at du sover de anbefalte 6-timene per døgn. Mange kvinner opplever jernmangel og symptomene er blant annet tretthet, nedsatt fysisk yteevne og svimmelhet. Er så utrolig uvel om dagen.


Jeg er så utrolig slapp og sliten (selv om jeg har sovet nok og hvilt mye), og det er så vanskelig å komme seg på jobb. Jeg kaldsvetter omtrent hver natt, våkner mange ganger av at jeg er helt våt. Kan plutselig bli skikkelig svimmel, og utrolig kvalm.


Jeg prøver virkelig virkelig virkelig være positiv, men nå foran disse juledagene og midt i julastria kjenner jeg at jeg er sint på meg selv. Jeg er så trett hele tiden, og kvalm , konstant , og sliten og ikke nok med det: Sulten! Også tenker jeg med meg selv, at jeg håper virkelig at fostere. Uten at vi tenker over det, utfører hjernen vår hele tiden kompliserte beregninger for at vi skal holde oss oppreist og bevege oss.


For å klare dette, mottar hjernen en konstant strøm av informasjon fra sanseorganene om kroppens stilling og bevegelse i rommet. Det viser seg som anfall av svimmelhet som varer i under et halvt minutt. Svimmelhet kan komme i anfall eller være til stede konstant. I forbindelse med Menières sykdom. Konstant svimmelhet, kan opptre som følge av: En bivirkning ved bruk av sløvende medisin.


Får helt frysninger når jeg er kvalm. Nina skrev: Jeg har nettopp hatt første cellegiftkur og sliter med sterk kvalme. Har noen gode tips til meg? Syk skrev: Jeg har de siste ukene vært plaget av vondt hals, hoste og feber, og nå de siste dagene har jeg begynt å være kvalm. I dag tidlig spydde jeg og har konstant en slag klump i halsen.


SVAR: Hei Du er mye sliten og kvalm , noe som fører til at du får høyt fravær på skolen. Det er bra at du har gått til lege og fått dette sjekket, og at du tar kosttilskudd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg