fredag 3. august 2018

Erfaring operasjon nakkeprolaps

Jeg har nakkeprolaps , og har blitt henvist til kirurgi. Jeg har to skiver som lekker væske og som klemmer på nervene, har smerter i nakke, skulder og arm og har mistet litt følelse i huden på armen. I tillegg sovner fingertuppene og noen ganger hele hånda.


Smertene har begynt å gå over litt nå et. Operasjon ved nakkeprolaps. Nakkeprolaps operasjon : Når bør nakkeprolaps opereres?

Dersom konservativ behandling mislykkes og smertene vedvarer på samme sterke nivå i mer enn måneder eller gir sterk funksjonssvikt kan det være nødvendig med operasjon. Erfaring med nakkeprolaps ? Behandlingsforløp for nakkeprolaps En liten prolaps i nakken kan skape store smerter og plager. En sann nakkeprolaps kan skape smerter og stivhet lokalt i nakke samt utstrålingssmerter i form av verk og ilinger ned armer og fingre. I enkelte tilfeller kan det også skape nummenhet og nedsatt styrke i arm og hender. Den vanligste operasjonen for nakkeprolaps er fremre cervikal diskektomi med bur (fremre dekompresjon).


Mesteparten av operasjonen gjøres under mikroskop. Det lages et lite hudsnitt på halsen.

De tre typene av operasjon for nakkeprolaps er fremre cervikal diskektomi med fiksasjon, fremre cervikal diskektomi uten fiksasjon og bakre cervikal diskektomi. Hvis man gjennomgår en slik operasjon er det veldig viktig at man tar rehabiliteringstreningen seriøst og gjør sitt beste der – dette for å sikre best mulig resultat. Dersom du skal vurderes for operasjon skal det være uutholdelige smerter som ikke lar seg lindre, eller store lammelser i fot og ben som forverres. Raskt økende lammelser og vedvarende sterke smerter som krever smertestillende midler i narkotika-gruppen (opiater), tilsier rask operasjon. Et nakkeprolaps trenger ikke alltid operasjon.


I løpet av ett år vil mange prolaps gradvis skrumpe inn. Symptomene avtar ofte lenge før. Ved operasjon blir du lagt i ryggleie i våken tilstand og du får en generell narkose. Finn klinikker, priser og les anmeldelser.


Under operasjonen fjerner kirurgen. Nesten alle (rundt ) av prolapsene skjer i nivå C6-C altså ved de nederste nakkevirvlene. Nakkesmertene vil også bedres eller forsvinne helt i løpet av uker eller måneder hos de aller fleste pasientene. Effekten av denne operasjonen på nakkerelatert hodepine er usikker. Konservativ behandling (IKKE Kirurgi) Det er ingen ting i veien for å behandle et prolaps så lenge man gjør dette på riktig måte.


Som regel benytter kiropraktoren traksjonsbehandling i kombinasjon med manipulasjonsteknikker for å bedre leddfunksjonen rundt prolapset. Prolaps i nakken ( nakkeprolaps ) innebærer at den mykere massen (nucleus pulposus) har trykket igjennom den mer fibrøse ytterveggen (annulus fibrosus) og dermed trykker inn mot spinalkanalen. Men nå de siste ukene har jeg hatt god hjelp av Ibux igjen, så er usikker på om operasjon er det riktige nå.

De aller fleste prolaps går tilbake av seg selv uten operasjon. Det er mange som kommer til klinikken vår med smerter i nakken og spørsmål om de har fått prolaps. Jeg har i denne artikkelen prøvd å svare enkelt og greit på noen av de vanligste spørsmålene vi får om prolaps i nakken. Hei Jeg har vært plaget av nakkeprolaps i Csiden februar i år.


Jeg har store smerter som ståler ut bak venstre skulderblad og nedover i armen med tilhørende nummenhet og prikking i fingrene. Et prolaps trenger ikke alltid operasjon. Hvis du blir bedre av din isjias før en planlagt operasjon , må du kontakte oss for vurdering av nødvendigheten av operasjon.


En av nervene som går ut fra nakken kan komme i klem, men hjernen klarer ikke alltid å oppfatte at skaden har oppstått i nakken. I stedet tolker hjernen ofte signalene slik at det er smerter i det området i armen som nerven betjener. Nå følger jeg spent med på fortsettelsen etter Kronprinsessens operasjon , spent på om fokuset får frem nye behandlinger eller andre ting for oss som har samme skade.


Spent på om det vil gjøre at folk får litt mer forståelse av hva en nakkeprolaps faktisk er, og hvor forjævlig vondt det kan gjøre, hvor funksjonsbegrensende det kan.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg