tirsdag 14. august 2018

Sifo budsjettkalkulator

Hvis du har barn i barnehage eller SFO, må også husholdets samlede brutto årsinntekt oppgis. Her kan få et overslag over hva det koster å leve på et rimelig forbruksnivå for din husholdning. SIFOs referansebudsjett viser alminnelige forbruksutgifter for ulike typer hushold.


SIFO- Budsjettkalkulator SIFO har også en kalkulator som gir deg en litt annen variant enn den som ligger her. Budsjettkalkulator forbruksutgifter Det er ikke så lett å vite hva man bruker av forskjellige forbruksutgifter som mat og klær. Her kan du få en pekepinn på hva som er normalt ut fra din familiesituasjon.


Statens institutt for forbruksforskning ( SIFO ) er et uavhengig, tverrfaglig senter for forskning og utredning på forbrukerfeltet. Til hovedinnhold Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen. SIFOs standardbudsjett er laget for å vise alminnelige forbuksutgifter.


Ifølge SIFO skal budsjettet vise hvor mye en trenger for å opprettholde et rimelig forbruksnivå, men me for eksempel, rundt 1. Med et rimelig forbruksnivå menes, ifølge SIFO , et forbruk som folk flest kan akseptere. Det skal oppfylle kravene til vanlige helse- og ernæringsstandarder, og gjøre det mulig for husholdets personer å delta i de mest vanlige fritidsaktivitetene på en fullverdig måte. Kilde: SIFO Mat og drikke dekker det du kjøper til husholdningen av dette. Den inneholder ikke kjøp av alkoholholdige drikkevarer. Heller ikke varer som sjokolade og chips.


Klær og sko skal dekke hele årsbehovet og ta hensyn til årstidsvariasjon, dessuten klær for vanlige sports- og fritidsaktiviteter og til formelle anledninger. Et dokument som gir saksøker rett til å realisere utleggspant. For eksempel hvis vi har tatt pant i din bankkonto gir en slik anvisning oss rett til å kreve at banken utbetaler beløpet fra kontoen din. Reklame Tidenes priskrig på strø- Har aldri opplevd liknende.


Dette beløpet inkluderer ikke typisk helgekos som lørdagsgodteri eller å spise ute, men er ment for å gi deg en pekepinn på hva familien kan leve av, sier Sandmæl. Aller Media Hvorfor ser du denne annonsen. Nettstedet du nå besøker blir i stor del finansiert av annonseinntekter.


Basert på din tidligere aktivitet hos oss, vil du få annonser vi tror kan interessere deg. Arbeidet er organisert i to forskningsgrupper: Forbrukerpolitikk og økonomi og Teknologi og bærekraft. Viktige forskningstemaer er husholdsøkonomi, forbrukerpolitikk, bærekraftig forbruk, mat og matkonsum, klær og tekstiler, samt digital hverdag. Kalkulator fra SIFO.


Der kan du bruke deres budsjettkalkulator , og få forventet budsjett basert på ditt kjønn og alder, og hvor mange dere er i hustanden. Typiske utgifter kan være: Mat: Det er så klart livsnødvendig, men hvilke produkter man velger, mengden og hvor man handler kan være variable faktorer. Delsummer beregnes fortløpende og til slutt beregnes sum inntekter minus utgifter og vises i raden disponibelt.


Utgiftstyper legges inn i radene under Faste utgifter Variable utgifter. Her fyller man inn diverse informasjon i rullgardinmenyen, og trykk Vis resultat til slutt. Sparebank1: Ved å trykke Verktøy i fanelisten øverst, deretter Budsjettskjema. Der får man opp tre budsjettvalg. Finn ut hva du bruker på de ulike postene per måned.


Det kan være vanskelig å beregne utgiftene til mat, klær og hygiene. Se da på beregningene som SIFO har gjort om dette, og bruk det som en rettesnor. Bruk kalkulatoren, og finn ut hvordan ditt budsjett kommer ut. Sjef i eget liv er en forenklet økonomisk modell.


Beregningene kan avvike fra finansinstitusjoners og offentlige etaters egne beregninger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg