mandag 20. august 2018

Fontex mot pms

Dersom legen har forskrevet Fontex til en pasient under år og du ønsker å diskutere dette, ta kontakt med legen. PMS -pille testes i Norge. Prosjektet skal utprøve og dokumentere virkningene av å bruke lykkepillen mot PMS. Amerikanske helsemyndigheter har allerede.


Det er lykkepillen Fontex som. I går hadde jeg en grusom dag, og det var tett før jeg ble innlagt. Dagen før gikk jeg fra til mg fontex. Kan det ha en sammenheng? Hvis jeg går på mg til vanlig, hvor mye må jeg øke perioden før mens for at.


Symptomene debuterer ofte i 20-årsalderen og vedvarer til menopausen, men majoriteten av kvinner som søker hjelp er i siste halvpart av 30-årene og har en sykehistorie på opptil ti år. Nyere antidepressive midler (eks. Fluoksetin, Fontex ) er i studier vist å ha god effekt ved uttalt PMS. Kortvarig behandling i perioder med plager (til dager) er vist å være like effektivt som kontinuerlig behandling.


Studier viser raskt innsettende effekt, ulikt det en ser ved depresjon eller angst. Vanlige emosjonelle og uspesifikke symptomer er stress, angst, vanskeligheter med å falle i søvn (insomni), hodepine, tretthet, humørsvingninger, økt emosjonell følsomhet, og endringer i libido. Medikamentet er mest kjent under merkenavnet Prozac, mens det i Norge markedsføres som Fontex og Fluoxetin.


Farmakologiske egenskaper. For klinisk bruk, virkningsmekanisme og bivirkninger se artikkel om selektive serotoninreopptakshemmere. Fluoksetin har mye lengre halveringstid (flere døgn) enn andre antidepressiva.


Da jeg sluttet, gikk jeg begge gangene ned nesten tilsvarende i løpet av svært kort tid. Fluoksetin bør ikke brukes ved graviditet med mindre den kliniske tilstanden for kvinnen rettferdigjør potensiell risiko for fosteret. Brå seponering bør unngås.


Dersom fluoksetin brukes bør forsiktighet utvises, spesielt mot slutten av graviditeten eller umiddelbart før fødselen begynner. Vanlig er fysiske, psykiske og atferdsmessige symptomer som ømme bryster, hevelse i føttene, hodepine, humørsvingninger, irritasjon, spenninger eller angst. Riktig mat mot PMS. Gode nyheter for tøffelhelter og sure damer: Et kosthold med mer kalsium og vitamin D kan fjerne symptomene på PMS.


Dette er en svært erfaren gynekolog som har spesialisert seg på PMS. Gynekologen forklarte meg hva Fluoxetin egentlig er mot men som hun sa, noen legemidler skriver vi ut til annet bruk. Använd inte Fontex : om du är allergisk mot fluoxetin eller något annat innehållsämne i detta läkemedel (anges i avsnitt 6).


Ta inte flera tabletter och kontakta din läkare omedelbart om du får utslag eller andra allergiska reaktioner (som klåda, svullet ansikte eller läppar eller andningssvårigheter). Er det mulig å behandle disse plagene selv? Ja, ifølge to nye bøker om hormoner og kvinnehelse. Med enkle grep kan du både lindre og bli kvitt symptomer på hormonell ubalanse som PMS. For en tid tilbake hadde jeg en ny pasient på kontoret.


Vi kan kalle henne Mette. Noen har også god nytte av samtaleterapi (kognitiv atferdsterapi). Dette er imidlertid et drastisk inngrep som kan gjøre deg steril.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg