fredag 24. august 2018

Blødning etter samleie spiral

Det er en økt risiko for bekkeninfeksjon (infeksjon i livmoren) den første tiden etter innsetting av en spiral. For å minske denne risikoen bør du unngå å føre noe inn i skjeden den første uken. Dersom en kvinne bruker spiral som prevensjon, kan dette også forårsake blødninger. De fleste tilfeller av blødning etter samleie dreier seg om sporblødninger, og det er det som omtales i denne artikkelen. Hva kan årsaken være?


I de aller fleste tilfeller har småblødninger etter samleie en godartet forklaring.

Blant kvinner etter overgangsalderen skal man være mer på vakt. SVAR: Hei jente år! Jeg anbefaler deg å ta kontakt med fastlegen din eller den som satte inn spiralen. Det skal ikke være slik at du har vondt og blør hele tiden under samleie.


Jeg har hatt kjæreste i ett år og min mor sa for noen måneder siden at jeg burde få spiral siden p-piller aldri har hjulpet meg noe mot smerter uansett. Jeg tok da spiral for drøye tre måneder siden. Før spiralen hadde jeg sex uten smerter, etter spiralen har jeg hatt smerter under samleie.


Etter sex har jeg også begynt å blø. Hvis du imidlertid glemmer bare én pille, kan det være nok til å utløse en ekstra blødning.

Psykiske forhold spiller inn på hormonene, og kan også forstyrre eggstokkene med følgende blødningsforstyrrelser, også under p-pillebruk. Du hadde ubeskyttet samleie. Blødninger kan også skyldes en infeksjon, bl. Noen kvinner kan blø litt etter et samleie. Når bør i så fall lege oppsøkes?


Anbefalingen er altså å skifte etter ca. Jaydess, Levosert) eller ca. Mirena) – men det skjer ingen brå endringer ved tre- eller femårsskiftet. Jeg satte inn spiral (mirena) på torsdag den 23. Fikk beskjed om å vente sju dager før jeg kunne ha samleie , men hadde samleie bare to dager etter , altså lørdag den 25.


De første dagene etter innsetting av spiral skal kvinnen bruke bin ikke tamponger. Hun bør også rådes til å unngå samleie og bading (karba basseng og utendørs) de første dagene. En antar at disse rådene vil redusere risikoen for bekkeninfeksjon, men de er ikke vitenskapelig dokumentert, kun basert på empiri. Svie og blødning i underlivet. Svært mange kvinner har erfart at de får blærekatarr etter samleie.


Spiral er et populært prevensjonsmiddel,. Kraftig blødning er ikke normalt etter spiral fjerning, og kan tyde på at livmoren ble punktert. Kontakt helsepersonell med en gang eller besøke din lokale legevakten hvis du opplever kraftige blødninger.


Gjenopptakelse av normale perioder.

Mange spiralen brukere opplever et opphør av sine perioder mens du bruker en spiral. Slik kontaktblødning etter samleie er helt ufarlig, men det kan virke skremmende, sier Øyvind Nytun, overlege ved Fertilitetsseksjonen ved St. Dersom man blør i et par-tre dager uten at det gir seg, bør man få det undersøkt. En blødning som ikke stopper, eller som øker, bør undersøkes ved hjelp av ultralyd.


De første tre menstruasjonene etter innsetting gir ofte noe mer blødning og ubehag, men det er sjelden at disse plagene blir langvarige. Dersom kvinnen ønsker like stor prevensjonssikkerhet med spiral som for p-piller, kan kondom benyttes ved samleie 2-dager omkring hver eggløsning. Og da er det jo ikke svangerskapet som er opphav til blødning.


Mange opplever at de blør litt etter samleie , og da er det som regel fra disse slimhinnene. Noen opplever også slike småblødninger helt uprovosert. Det kan være lurt å ta det litt rolig etter en slik liten blødning , men samleie kan ikke alene utløse spontanabort.


For øvrig kan spiralsnorene ikke merkes av din partner eller deg selv ved samleie. En spiral er ikke så godt egnet til kvinner som enda ikke har født da de ofte får hyppige rie-aktige.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg