tirsdag 17. juli 2018

Lyn uten torden

Mannen din har helt rett Ellen, lyn uten torden kalles værglimt eller kornmo. Lydløse lyn skyldes vanligvis at tordenværet er veldig langt unna. Så langt borte at du ikke hører lyden. Lyn , torden og sikkerhet Elektronisk utstyr kan bli skadet uten at lynet slår ned hos deg.


Dette bør du gjøre når det er tordenvær.

Tordenvær er i emning når varm, fuktig luft stiger fra oppvarmet bakke. Mens noen myter om lyn er sanne, er andre mer tvilsomme. Ikke alle antakelser om lyn og torden holder vann. Den sanneste av dem er at fjernsyn, frysere og datamaskiner har en veldig usikker måned foran seg. Kornmo er lyn som utløses på lang avstand uten at lyden av torden bærer helt frem.


Skyene som blir opplyst av lyn i horisonten, men uten at tordenbrakene høres, kan oppleves som litt mystisk. I tidligere tider trodde man at det var værguden Tor som slengte med hammeren slik at kornet modnet. Fakta om lyn og torden.

Tordenvær oppstår når varm, fuktig luft stiger opp og møter kald luft og danner ispartikler. Partiklene skaper statisk elektrisitet når de faller ned og møter bobler med raskt stigende luft. I Norge går omtrent halvparten av alle lyn mellom skyer uten å slå ned i bakken.


Les også: Spår mer lyn og torden i årene fremover. Her lyner det mest. Sommeren er altså en travel tid for Dahlslett.


Denne sesongen, og spesielt sensommeren, betyr høysesong for lyn - og tordenvær. Lyn oppstår gjerne når det er varmt, fuktig og store vertikale luftstrømmer, ustabil luft og værskifte. Med sommervarmen kommer ofte lyn og torden. I sommer har det vært spesielt mye av fenomenet på Østlandet. Få naturfenomener er så spektakulære å se på som en skikkelig elektrisk utladning fra bakken til skyene i form av en elektrisk bue som er to til fem centimeter i diameter og som kan være flere kilometer lang.


Klikk deg gjennom siden og se hva vår eventavdeling kan gjøre for din bedrift neste gang dere skal arrangere et event, sommerfest, julebor kick off, produktlansering, ledertur, temafest eller konferanse. Vi jobber rett og slett med opplevelser for våre gjester. Lyn og torden finner vi over hele landet, selv om det er enkelte variasjoner.


Agderfylkene, Telemark og Østlandet har mest lyn og torden , mens det er noe mindre lenger nord. Vi ønsker å bidra med hele prosessen fra ideutviklingen oppstår, via gjennomføring og til siste evaluering er gjort.

Gode værktøy er nøkkel til gode konferanser. Taleevne og gode presentasjoner er ofte ikke nok. At lyn og torden kan være skremmende i seg selv, er det liten tvil om.


Koble fra alt elektronisk utstyr. Men det er få grunner til å frykte lynnedslag som flypassasjer, ifølge flyselskapene. Hvis utstyret ditt har sluttet å fungere etter tordenvær, kan det tyde på at det er skadet.


Avstanden til lynet kan måles ved å telle sekunder fra du ser lysglimtet til du hører torden. Tar det tre sekunder fra lynet sees til lyden høres er lynet rundt én kilometer unna. Kan lyne og tordne året rundt. I Norge er lyn og torden et typisk sommerfenomen, men det kan også oppstå i andre årstider.


Arild Mentzoni tar alltid sine forholdsregler når han er ute i lyn og torden. Derfor gjør det ekstra vondt å måtte slakte den. En liten katt uten navn havner på gaten etter å ha blitt kastet ut hjemmefra.


Heldigvis snubler han inn i herregården til den eksentriske gamle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg