torsdag 5. juli 2018

Blodig utflod eggløsning

Kjøp eggløsningstest på faktura og betal om dager. Beklager sent svar. Når et egg løsner, er det viktig at det ikke kommer mange flere egg, og det skilles derfor raskt ut hormoner som stopper forberedelse til eggløsning av flere egg i samme syklus. De siste to mnd har jeg rundt eggløsning (jeg er usikker på hvilken dag jeg har eggløsning , nøyaktig) fått brun utflod som varer helt frem til menstruasjon starter.


Kan også legge til at mellom mens og eggløsning er alt som normalt, er først når eggløsning starter, eller etter at den brune utfloden kommer.

Ofte har du litt underlivssmerter samtidig. En slik blødning er sparsom, og varer bare en dag eller to. Hvis du ikke kan si helt sikkert at det er det du har, bør du gå til lege. Er det noe jeg kan gjøre selv for å finne ut av dette? Du bør føre en nøyaktig menstruasjonskalender.


Det har til oppgave å hjelpe sædcellene på veien opp gjennom skjede og livmor og fram til egglederne, der de kan befrukte egget. Mange forveksler festeblødning med mens.

Her får du svarene på det du lurer på om blødninger under eggløsning og festeblødning. Dersom du opplever å få blødninger eller utflod under eggløsning , så skyldes det mest sannsynlig hormonelle forandringer i kroppen. Du kan ikke ha menstruasjon samtidig som, eller rett etter, eggløsningen. Uregelmessig eggløsning. Nesheim bekrefter at det i de aller første årene etter den første menstruasjonen, er vanlig at blødningene er uregelmessige.


Det skyldes at eggløsningen er uregelmessig, og er det er helt ufarlig. Når man nærmer seg overgangsalderen, er det igjen vanlig at eggløsningen er uregelmessig. Slik vet du at mensen er for kraftig. Blødningsforstyrrelser og blødning etter samleie, blodig , illeluktende utflod ,. Utflod , også kjent som fluor vaginalis, vaginalutflod eller vagnialsekret er vannklar til lys gul væske fra skjeden med frisk (eplelignende) lukt. Det er normalt at det kommer litt væske fra skjeden, men ved infeksjoner i skjeden og livmorhalsen forandrer denne væsken seg, og utseende, lukt, mengde og konsistens endres.


Normal utflod har en gulhvit eller klar farge, mens brun eller rød utflod tyder på blod. Blodtilblandet utflod kan skyldes p-piller, og sees når hormondosen i p-pillene er for lav til å kunne opprettholde livmorslimhinnen, slik at denne ”brytes” ned og gir blødning. Utflod fra skjeden som lukter vondt, klør eller kommer i unormale mengder er ikke normalt og kan skyldes blant annet infeksjon eller betennelse.


I vår veiviser kan du lese mer om ulike årsaker til unormal mengde utflod og når du bør ta kontakt med lege.

Du har regelmessige menstruasjoner, men har nå to ganger hatt blodig (?) utflod mellom menstruasjonene, første gangen varte det et par dager, nå vart i fire dager. Det har sannsynligvis ikke noe med overgangsalder eller med urinveisproblemet å gjøre, men jeg synes det bør utredes. Smerter i bekkenet og ryggen kan også oppleves.


Ved celleforandringer eller forstadier av kreft vil det normalt være få eller ingen symptomer. Blodig utflod uten slike symptomer er ikke å regne som en akuttsituasjon, sier hun. Blødning tidlig i svangerskapet - Det er ikke så uvanlig å ha litt blødning i løpet av svangerskapet. Omtrent en fjerdedel av dem som føder til termin har opplevd dette i begynnelsen av svangerskapet, sier allmennlege Kari Løvendahl Mogstad.


Det kan faktisk også, paradoksalt nok, være slik at det blir økt utflod hvis man bruker mye truseinnlegg, så forsøk å begrense det så mye du kan, og skift ofte hvis du ikke greier deg uten. Egget kan leve i egglederen opp til to døgn, så du har litt tid på deg. Det er ikke slik at du må kaste alt og ha sex med en gang du får eggløsning , sier hun.


Utflod og skjedebetennelse (skjedekatarr) Hva er utflod - og hva er normalt? Symptomer på eggløsning. Utflod er oftest gulfarget eller melkehvit, og forekommer i alle aldre.


Rundt prosent av alle fruktbare kvinner synes utflod er plagsom og bruker daglig truseinnlegg eller bind. Det er vanskelig å angi hva som er normalt i forhold til når man har for mye utflod. Mengde utflod varierer fra jente til jente og kvinne til kvinne. Noen har så lite at de føler at ikke har noe, mens andre kan ha ganske mye.


Det finnes ingen måter å stoppe en utflod på. Har du mye utflod , så har du det. Det er den måten skjeden din fungerer, sier Aarvold.


Det er viktig å skille mellom disse to tilstandene, da de krever forskjellig behandling. Les mer hos Apotek 1.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg