mandag 30. juli 2018

Forskjell på husvask og kraftvask

Få pristilbud fra flere bedrifter. Spar tid og penger! Kraftvask er det kraftigste rengjøringsmiddelet til utendørsbruk. Dersom huset skal beises, dekkbeises eller males på nytt, så må du bruke kraftvask.


En skikkelig og riktig utført kraftvask sikrer at ny re-behandling får god vedheft og at levende mikroorganismer i sopp og alger blir fjernet før ny beis eller maling blir påført.

Den gode nyheten er at det nå finnes en helt ny kraftvask på markedet som ikke bare rengjør før maling, men som samtidig fjerner sopp og alger. I motsetning til tidligere, da husvask og soppfjerning var en tostegsprosess hvor du måtte vaske huset først en gang, og deretter spraye på sopp- og algedreper, har prosessen nå blitt mye enklere. Og den ene som er oljebasert selges ikke i Norge. Ta en titt på Jotuns svenske hjemmeside jotun. Hvis du ellers lurer på om det er forskjell på svenske og norske kvalitetskrav til maling er det bare å titte på hva bauhaus.


Før jeg viste den viktigste forskjellen på kraftvask og husvask brukte jeg kraftvask som hadde en litt for sterk blanding og fikk noe av dette på et vindu. Glasset ble skjoldet og er ikke særlig pent. Er det noen der ute som kjenner til mulighet for å polene det bort.

Du bør generelt være varsom med husvask og særskilt med kraftvask , rundt alle vinduer. Ifølge Jotun, kan husvask eller kraftvask som tørker på vinduene, lage skjolder. Slike skjolder på ordinære vindusglass, kan ifølge Jotun fjernes med fint stålull. Dette kan du ikke bruke på selvrensende vinduer. Har noen vinduer med rennemerker – antagelig etter husvask.


Mal både vindu , fals, kant og lister, men ikke tetningslista. Vinduer bør holdes våte. Kan forårsake etsning og varige skjolder på vinduer og aluminiumsrammer, kan.


Skyll godt av vinduene og tørk de med nal. Jotun Husvask 2-i-inneholder såpe med sopp- og algedreper, og gjør at du slipper unna med én enkel vask i året, sier Hansen. Klorin er effektiv på svertesopp og groe, og matter overflaten, zaloen avfetter godt og vannet blir jo bare et rent medium for blanding. De har også prøvd husvask , men ikke sett at det var noe bedre, heller dårligere. Ville vært forsiktig med høytrykk.


JOTUN 2-i-Husvask og soppfjerner: Til den årlige vasken. Kraftig vaskemiddel som skal benyttes før oppussing. Matter ned malingen og gir bedre heft før ny maling.


Er den ikke renset på et par år vil jeg anefale deg å gjøre dette.

Fjerner effektivt sot, fett, grønske og. Terrasserens er veldig mye sterkere enn for eksempel Husvask og får dermed bort en del gammel olje og dritt saom har satt seg skikkelig godt fast. Du vil kunne se stor forskjell på plattingen før og etter bruk av terrasserens. Påfør husvask eller kraftvask nedenfra og oppover, gjerne med en høytrykksvasker eller trykksprøyte, vent deretter noen minutter og skyll av ovenfra og nedover. Hvis ikke er det bare å gå på med beising eller maling når veggen er helt tørr og.


Vil du likevel bruke kraftvask på vinduer så kan du tape plast på glasset. Bruk da en bred gjennomsiktig tape, pakketape, men ikke den brune. Vanlig Husvask har god effekt på svertesopp og bevarer glansen i malingen.


Husvask 2-i- som er et nytt produkt på markedet, inneholder både såpe og sopp- og algedreper. Bruk ikke høytrykkspyler. Du kan også bruke Klorin mot svertesopp. Mange har anskaffet høytrykkspylere, men til husvask frarådes det å bruke så heftig og grov redskap. Nå står båten på lan og når jeg nå skal vaske den igjen sitter møkka vesentlig mye værre på den siden som jeg ikke vaska etter saltvannsbesøket.


I frustrasjon fant jeg frem Jotun karftvask, beregnet til å vaske huset. Tømte ren karftvask i en gammel sprayflaske, og sprayet på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg