fredag 20. juli 2018

Mislykket sterilisering mann

Det er vanlig å oppleve ømhet og hevelse i pungen de første dagene etter inngrepet, men de fleste er tilbake i normal aktivitet etter en ukes tid. Er sterilisering sikker prevensjon? Hvis du er ferdig med å få barn, eller ikke ønsker barn, kan sterilisering (vasektomi) være et godt alternativ. Sterilisering av menn er ifølge studier sikrere som prevensjon enn sterilisering av kvinner. Inngrepet påvirker ikke den seksuelle aktivitet eller lyst.


Man ser heller ingen vesentlig forskjell på væsken ved sæduttømming, da av sædvolumet stammer fra prostata og sædblærer. Mange menn velger i dag sterilisering som prevensjonsform. Ved sterilisering avbryter man sædlederen, som transporterer sædcellene fra testiklene til urinrøret. Du blir steril ved at det ikke lenger er sædceller i sædvæsken.


Imidlertid kan endringer i din livssituasjon medføre at du angrer på at du har fått utført en sterilisering. Det kan være lang ventetid for sterilisering i det offentlige helsevesen. Vi har sjekket ventetiden på sterilisering av menn via Fritt Sykehusvalg, og finner der at ventetidene varierer fra uker på det minste, til 1uker på det meste. Hos private klinikker som vi har vært i kontakt me er det kort eller ingen ventetid. Hvordan utføres sterilisering av en mann ? En etterhvert mye brukt form for prevensjon er sterilisering av mannen.


Man legger et lite snitt på pungen over hver sædstreng, eller i pungen. Det er anledning til å kreve vanlig egenandel samt pasientbetaling for bandasjemateriell og bedøvelsesmidler. Pasienten har da også rett til skyssgodtgjørelse etter vanlige regler. I utgangspunktet er sterilisering et uopprettelig inngrep. Kvinner er sterile med en gang etter operasjonen, mens menn først er sterile etter tre måneder.


Du kan selv gjerne barbere pungen før du kommer. De ”fanges” dermed i testiklene, og blir nedbrutt av kroppen. Sædutløsningen inneholder kun sekreter, ingen sædceller. Steriliseringen påvirker ikke selve testiklene, og det vil derfor fremdeles produseres sædceller etter inngrepet.


Han mener at sterilisering på menn har blitt mer kjent, og særlig det at det er en trygg og enkel prosedyre. For kvinner er sterilisering en vesentlig større operasjon og mye mer kostbart, sier han. Og tviholder på fordommer. Når det blir snakk om prevensjon og sterilisering løper de avgårde — med halen mellom beina. Mange tror - eller bare vil tro - at man blir evenukk av å sterilisere seg.


Det er viktig å ha tenkt gjennom inngrepet godt før du tar den endelige beslutningen, siden inngrepet i utgangspunktet ikke kan gjøres om. Oppgi at timen dreier seg om en sterilisering. Ta kontakt med Colosseum Mann Sarpsborg per telefon eller e-post for å bestille time der. Det er svært mye informasjon om denne på internett fra forskjellige kilder.


Her har vi samlet de viktigste artiklene om mannlig sterilisering fra offentlige kilder for bedre kvalitetssikring av informasjonen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg