torsdag 12. juli 2018

Kan man skjule enkelte venner på facebook

Kan man skjule ENKELTE av de man er venn med? Vet man kan skjule alle venner , eller bare vise de man har felles, men er altså ikke det jeg lurer på. Min manns tidligere sidesprang kommer plutselig opp som forslag til venn for meg.


Hun bor ikke her og tviler på vi har andre felles venner , så lur. Du kan også se mer fra dine beste venner Slik bruker du den nye hemmelig-funksjonen i Messenger.

I tillegg til å velge hva du vil se mindre av, kan du også velge hva du vil se mer av. Har du noen du ønsker å få opp flere innlegg fra, kan du enkelt få til dette ved å gå inn på personens profil, trykke på Følger og velge Se. Mange har flere hundre venner som man ikke nødvenigvis omgås så mye med i hverdagen, og det er også blitt populært å legge til alle på jobben, alle naboer. Som standard er Venner -delen på profilen din offentlig, noe som betyr at alle kan se den.


Typen min og jeg har begge skjult venneliste slik at folk kun kan se felles venner. Han har nylig lagt til en jente (jeg spurte, han svarte) som jeg ikke er venn med på face. Selv om jeg og jenta er venn med typen min.

Velg Personvern på menyen til venstre. I delen Hvem kan se tingene mine? Vil du begrense publikummet for innlegg som du har delt med venners venner eller som offentlig? Klikk på Begrens eldre innlegg. Du kan også velge at spesifikke venner ikke får se bestemte ting, for å for eksempel skjule sivil status for din misunnelige eks.


For å sjekke at alt er i orden kan du velge Vis som på profilsiden din. Du kan endre publikummet for noe du allerede har lagt til, i aktivitetsloggen. Ting du liker: Du kan velge publikum for hver del av ting du liker (f.eks. sider, musikk, bøker). Du kan for eksempel velge hvem som kan se filmene du liker, ved å bla ned til filmdelen, klikke på øverst til høyre og velge Rediger personvern.


Noen kjører en knallhard linje der de kun er venner med de få en har nær, mens andre har en langt lavere terskel, der vennelisten fort kommer opp i både hundre- og tusenvis. Man kan enten skjule alle eller ingen. Spørsmålet er: kan man skjule de andre vennene for de som blir venn ? Gå inn på brukerkonto og personverninnstillinger.


Under Generelle innstillinger (tror jeg det var) er det en link som heter Vis innstillinger. Der går du inn på venner og klikker for å tilpasse hvem som skal få se vennelista di.

Mulig det ikke er mulig å skjule bare enkeltvenner, og at du altså må skjule alle, dvs kun du selv som ser. Eventuelt at folk bare kan se dem som er felles venner av meg og dem selv. Har gått gjennom alle innstillinger, men finner ikke en måte å gjøre dette på ! Dama trenger ikke se at jeg er venn med blandt annet eksdama. Hvorfor er dette nyttig?


Hvis du skjuler en kommentar til et opslag på din side, er kommentaren kun synlig for den person, der har skrevet den, og vedkommendes venner. Hvis du sletter en kommentar til et opslag på din side, bliver kommentaren fjernet permanent fra opslaget. Du kan imidlertid selv velge hvem som skal se hva.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg