onsdag 11. juli 2018

Fløtegratinerte poteter laktosefri

Fløtegratinerte poteter går aldri av moten og passer kjempegodt til kjøttretter. Hvis du ikke ønsker å gratinere med ost kan du sløyfe dette. Trenger du inspirasjon? Bedt gjester til middag?


Prøv retter med svin. Slik lager du fløtegratinerte poteter raskt: Kok potetskiver møre i fløten. Tilsett hvitløk, salt og pepper. Ha alt i en ildfast form og dryss over ost. Sett formen til gratinering under grillen, eller ved 2°C i stekeovn, til osten er smeltet, ca.


Skrell poteter og skjær dem i tynne skiver. Smør en ildfast form. Legg i potetskiver og hell over fløte. Stek formen med fløtegratinerte poteter i ovnen på 200° C i ca. Legg ost på toppen og stek videre i ca.


Dagens middag er noe jeg normalt sett ville spist om vinteren, lammekoteletter med poteter i gluten- og laktosefri fløtesaus. Nå har det seg slik at det fortsatt ikke er blitt skikkelig sommer i Bergen enda, så da ble det lammekoteletter med poteter i gluten- og laktosefri fløtesaus selv om det snart er 1. Alle elsker fløtegratinerte poteter. Vi topper dem med hvitløk og parmesan.


Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt. Denne oppskriften på fløtegratinerte poteter med løk, fløte og hvitløk smaker nydelig og passer til både biff og fisk. Men den kan også være en middag i seg selv ved å blande inn andre grønnsaker.


Fløtestuede poteter kan serveres til så mye, eksempelvis til roastbiff, kylling, kalkun og kokt skinke for å nevne noe. Her har du oppskriften! En grønn salatbolle ved siden av er meget godt. Lag store porsjoner med gratinerte poteter , da erfaringen tilsier at det går mye, mens tilbehøret drøyes! Legg ett lag med potetskiver i den smurte formen, strø over halvparten av hvitløken og krydre med salt og pepper.


Hell over fløte til det akkurat dekker potetlaget. Ha over ett nytt lag med poteter , resten av hvitløken, salt og. Se video for steg for steg instrukser til perfekte fløtegratinerte poteter. For det finnes en rekke laktosereduserte og -frie produkter du trygt kan spise. Strø de fløtegratinerte potetene med litt flere friske timianblader før servering.


Og du vet sikkert at som med alt som kommer rett fra ovnen, så er også fløtegratinerte poteter kjempevarme. De kan derfor gjerne stå en minutters tid før de skal serveres. Oppskriften tar utgangspunkt i en oppskrift hentet fra siste utgave av bon appétit. Få ting er så enkelt å lage, men smaker samtidig så godt som fløtegratinerte poteter. Personlig synes jeg hvitløksmaken er det som gjør potetene virkelig gode.


Derfor innholder oppskriften hele fed er du ikke så glad i hvitløk er det bare å redusere på antallet. Du kan også bruke løk). Vi hadde dette til middag i dag, og da kom jeg på at jeg vil tipse om en ting.


Nemlig å koke potene først i melk! Det passer til det meste! Selv om jeg lærte dette trikset for over år siden på hotellfagskolen, så gjelder det fortsatt.


Nydelig potetrett som gjør hver middag til en fest. Dette er en veldig enkel oppskrift på fløtegratinerte poteter. For å få myke og gode potetskiver koker jeg først disse i litt fløte. Deretter gratineres retten i ovn, for å få den gode overflaten.


Fløtegratinerte poteter laktosefri

Har også i litt hvitløk – for smakens skyld. Hjortestek blir mør og saftig steik med god viltsmak. Lam og fløtegratinerte poteter går hånd i hånd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg