torsdag 5. juli 2018

Fårikålens festdag

Fårikålens festdag

Fårikål er typisk høstmat, da er det god tilgang på ferskt lamme- og fårekjøtt, og kålen er på sitt beste. Et ekte, rotnorsk fenomen har klart seg godt gjennom flere tiår i konkurranse med utenlandske og mer finurlige retter. Da landbruks- og matdepartementet i samarbeid med Ipsos gjennomførte en undersøkelse tidligere i år i forbindelse med grunnlovsjubileet, var svaret entydig: Fårikål fikk prosent av stemmene! En rykende varm gryte fårikål er verdens beste grunn til å samle familie og venner til fest.


Fårikålens festdag

Fårikålens Festdag feires den siste torsdagen i september hvert år. I år er det torsdag september. Pakker som er merket fårikålkjøtt inneholder i de aller fleste tilfeller kjøtt fra lam og ikke sau, i biter eller skiver fra bog og nakke. Det skal serveres fårikål på oljeplattformer og sykehjem, i. Matprat sin side farikal.


MatPrat oppfordrer til å samle nære og kjære ved grytene og by på varmende fårikål. Du er vel ikke i tvil om hva. Inviter til fårikål og høstdessert med tyttebær.


Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon. Norges nasjonalrett med egen festdag siste torsdagen i september. Feirer fårikålens festdag 8. Da har nemlig den velsmakende, enkle og sosiale nasjonalretten sin egen festdag. Alle som vet hvordan de skrur på en kokeplate, kan klare å lage fårikål. I dag er det fårikålens festdag og det ble selvfølgelig markert hos Wenche.


Til dessert ble det tilslørte God morgen Norge piker og gutter! Fårikål er Norges ubestridte nasjonalrett – stemt frem av Nitimens lyttere for år siden. Fårikål er både husmannskost og festmat, og smaker kanskje enda bedre dagen etter at den er laget. Og en ting er sikkert: fårikål er verdens beste grunn til å samle store.


Fårikålens festdag

Det er egentlig ikke mye vits å skrive oppskriften på fårikål, den står jo i navnet. Høsten er tid for fårikål. Er du glad i retten trenger du bare fem ingredienser: kjøtt, kål, pepper, salt og vann.


Her finner du en enkel oppskrift. Opplysningskontoret for kjøtt (OFK) oppfordrer nordmenn til å invitere venner og kjente til fårikållag i dag. På Spåtind Sport Hotel serveres fårikål mellom – fra kr. Velkommen til fjells og til Spåtind. Mer enn hundre serveringssteder over det ganske land arrangerer noe spesielt i forbindelse med festdagen.


Statistikken viser at fårikål blir mer og mer populær i storbyene. Fårikål er en skikkelig høstklassiker som varmer godt når høstkulden kommer snikende. Igjennom lange tradisjoner har fårikål vært Norges ubestridte nasjonalrett, og det med god grunn.


Easily share your publications and get them in front of Issuu’s. Det er bare å gjøre klart for høst og fårikåltid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg