fredag 6. juli 2018

Fadder dåp medlem statskirken

Dåpen er et tegn på Guds kjærlighet til alle mennesker, og en gave som det bare er å ta imot, uansett når i livet vi døpes. Barn, unge og voksne er like velkomne til dåp. Da vi døpte datteren vår snakket vi med presten om dette på forhånd.


Så lurer på om det er ulik praksis fra kirke til kirke, ettersom linken ovenfor sier noe annet. Anonymforum - Skravle. Jeg er blitt spurt om å være fadder til kommende sønn til ei venninne Noe jeg veldig gjerne vil. Det har seg slik at jeg ikke er døpt, og er derfor ikke medlem av den norske statskirke.


Kan man være fadder da? Lest litt begge deler på nett. En fadder påtar ser en ansvarsfull oppgave. Fadderen skalfor det første være vitne om at barnet er døpt med ne kristen dåp. For det andre lover fadderen å be for barnet og lære barnet å be.


Dessuten skal fadderen hjelpe barnet til å bli kjent med bibelfortellingene og oppmuntre det til å gå til nattverd. Den norske kirke - hovedtall Publisert 14. Ved dåp i våre dager er fadderen vitne om at dåpen er foretatt, og de blir bedt om å være med å gi barnet kristen opplæring. De kan under dåpshandlingen ha særlige oppgaver som å bære barnet eller ta av barnets dåpslue. En kvinnelig fadder kalles gjerne gudmor, en mannlig fadder gudfar.


Det vil derfor være naturligt, at en fadder går i kirke med barnet en gang i mellem eller taler med det om tro og kristendom. At fadderne i øvrigt skal tage sig af barnet, hvis der sker forældrene noget, er en skrøne. Venninnen min sitt barn skal døpes og hun har spurt om jeg vil være fadder. Det har jeg selvfølgelig veldig lyst til, men er ikke medlem av statskirken.


Lurer også på om jeg kan gifte meg i kirken om jeg ikke er medlem. Holder det at mannen min er medlem ? Når et barn blir båret til dåp , blir vi minnet om at ingen kan bære seg selv. Gjennom dåpen blir vi en del av et fellesskap som strekker seg over hele verden – og gjennom alle tider. Det er en markering der barnet har alle sine viktigste støttespillere rundt seg, og der Gud lover å følge barnet alle dager.


En hilsen fra menigheten til fadderne. Inneholder en del praktisk informasjon omkring dåpen. Det er satt av plass til lokal informasjon fra den enkelte menighet.


Kirkene i Skien har elektronisk dåpspåmelding. Her finner man oversikt over aktuelle datoer i de ulike kirkene. Dere kan selv registrere forespørsel om dåp på ønsket gudstjeneste. Man kan fritt velg hvilken kirke man ønsker å ha dåpen i, men det er menigheten på bostedet som har ansvar for samtale og senere oppfølging.


Så lenge du ikke har vært fadder for ett dåpsbarn så ser jeg ingen grunn til at du skal stå som medlem av statskirken. Dåpen regnes som en renselse fra all syn og som den døptes inntreden i kirken gjennom at den døpte i dåpen blir Guds barn. Tallet kan derfor ikke sammenlignes tidligere års tall da disse viste utførte dåpshandlinger.


Dåpen skjer ved overøsing av vann i den treenige Guds navn. Støtt oss i kampen om en rettferdig verden. Les om vårt arbeid og bli fast giver i dag! Bli kjent med Kirkens Nødhjelp. Finn informasjon her!


Sammen for en rettferdig verden! Les mer om arbeidet vårt her! Sprell har klassiske dåpsgaver - Mye fint og stort utvalg - Kjøp her! Frakt kun 5- Gratis innpakning.


Sølv, smykker og gaveideer til den nyfødte. Se oversikt i nettbutikk. Gratis frakt - Vi sender innen timer, eller hent i butikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg