fredag 27. juli 2018

Krydder til kylling og ris

Saftig kylling på en seng med grillede marinerte grønnsaker og ricottaost. Generates refence lists,. Supports bib to ris conversion, Springer, Elsevier and AMS ref formats. For å unngå matsvinn og spare ti kan det være fint å ty til restemiddag.


Men da er det viktig å sørge for at restene oppbevares riktig.

Kylling og ris må jeg innrømme høres litt kjedelig ut. Men kylling og ris med spennende krydder , grønnsaker og litt tørket frukt høres straks litt mer spennende ut! Sjekk ut denne oppskriften på alt i en gryte kylling og ris her på bloggen min, Mat på bordet.


Her er det en slager med gryte som inneholder kylling , ris , kokkosmelk, ingefær, chilli, lime og hvitløk. Også har jeg oppi litt grønnsaker, f. Og ja, det er til babyen, men jeg kan godt spise den jeg også. Kylling kan smaksettes med mange typer krydder - fra det kjente med salt og pepper til de mer eksotiske krydderblandingene som importeres fra andre lan som karri og tandoori.

I hvert fall ikke vi. Prøv for eksempel denne sunne, næringsrike, og ikke minst velsmakende, retten med kylling , blomkål, fullkornris og kokossaus. Fra før har jeg oppskrift på både pølsegryte one pot og torsk og reker one pot her på bloggen! Klikk deg gjerne inn for å sjekke ut disse oppskriftene også. I dagens oppskrift er det altså kylling og ris som utgjør hovedingrediensene.


I tillegg til både løk, hvitløk, hermetiske tomater og currypaste. Recipe for Machboos ala Dajaj (Spiced chicken and rice) en english at the bottom. Machboos, eller Machboos ala Dajaj er en ”onepot” krydret kylling og risgryte. Machboos ala Dajaj (krydret kylling og ris ), er nasjonalrett i Bahrain en liten øy i Persiabukten og er blitt veldig populær i mange arabiske land.


Jeg valgte å lage kylling med paprikasaus og ris. Dette er noe av det beste jeg kan få servert! Både barn og voksne liker denne retten og jeg synes den passer godt til hverdag, men også i helgen!


Stekt ris er ikke bare en fin måte å bruke opp gårsdagens rester på, det er også supergodt og enkelt å lage. Stekt ris kommer opprinnelig fra Asia, og er en geinal rett hvis du vil lage noe spennende og smakfullt ut av middagsrestene eller andre ting du har til overs i kjøleskapet. Etterpå salter og peprer jeg godt, og til slutt hiver jeg resten av hvitløken inn i fuglen og rundt den.

Fuglen må steikes i en lukket form (gjerne en terracottapanne med lokk, eller en ildfast glassform med lokk. IKKE ÅPNE FØR FUGLEN SKAL SERVERES! Steikes i min ved 2grader (over og undervarme). Server salat, ris og evt en saus til. Saftig og god kylling med karriris, blomkål og brokkoli.


I vannet til risen har du i karri. En enkel, rask og nydelig gryterett med kylling , ris og deilig cajun krydder. Et lite tips, hvis du har barn som skal spise ( eller du ikke vil ha sterk mat) er å lage en porsjon på siden med mindre cajun krydder tilsatt da denne fort kan bli litt for sterk for de minste. Krydret ris kan lages på ulike måter, med og uten grønnsaker og andre tilsetninger, men felles er bruk av ulike krydderier som smaksetter risen.


Alt etter hva som tilsettes, og hva man ønsker, kan risen være enten tilbehør eller en rett i seg selv. Her har jeg laget en ganske lettvinn variant, med smakfulle krydder som kan passe godt. Og det er nettopp det som er cluet: Lag en krydderblanding som du steker i løk, hvitløk og olje før du har i ris og vann. Denne blandingen kan gjerne ha ingefær og tomater også.


Stekt ris med kylling er en oppskrift som opprinnelig kommer fra Kina. Tilsett ris og tomat, og smak eventuelt til med litt ekstra salt, pepper og chilipulver. Oregano vil ha det tørt og solrikt. På Kreta vokser oregano vilt under nøyaktig disse varme forhold.


Det gir oreganoen ekstra god fylde og naturlig smak. Likevel vil mange si at oregano har sin rette plass i det italienske kjøkken, til pasta og pizza. Brukes også til kjøtt, fjærfe, grønnsaker og eggretter, sauser, supper og risretter. Smak til med sennep, soyasaus og eventuelt pepper.


Kok opp buljong og fløte i en kjele. Jevn sausen med maisenna utrørt i litt kaldt vann. Legg kyllingfiletene over på en tallerken, vask pannen raskt og fres brokkolini, sjalottløk og hvitløk i litt olje.


Stek et par minutter og press over sitronsaft.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg