mandag 2. juli 2018

Brunt blod utenom mensen

Ofte har du litt underlivssmerter samtidig. En slik blødning er sparsom, og varer bare en dag eller to. Utflod er et sekret av væske eller slim som skilles ut fra skjeden hos alle kvinner.


Dersom utfloden blandes med små mengder blod vil den kunne skifte farge til brun. Brun utflod kan tyde på en naturlig prosess i den kvinnelige kroppen. Selv da lyser din menstruasjon ofte mørkere. Jeg går på p piller ( mercilon) og det siste halvåret har mensen og sykluser vært helt rar. Med blanding av blod og brun slimete gøsj.


Denne brune slimete tingen kommer og går når den vil og jeg skjønner ikke hva det er. Hei i dag tidig startet jeg å blø fra underlivet. Etter dette produseres kjønnshormonet progesteron i eggstokkene, noe som gjør at slimhinnene i livmoren endrer seg og progesteronet synker og du får mensen.


Dersom det er en svikt i progesteron-produksjonen kan det oppstå kluss i systemet og du kan få blødninger utenom mensperioden. Normal utflod har en gulhvit eller klar farge, mens brun eller rød utflod tyder på blod. Blodtilblandet utflod kan skyldes p-piller, og sees når hormondosen i p-pillene er for lav til å kunne opprettholde livmorslimhinnen, slik at denne ”brytes” ned og gir blødning. Jeg begynte igår med skikkelig brun utflod. Ikke for å være kvalm eller noe, men det ser ut som mørk bæsj fra skjeden.


Har noen ganger hatt det i det jeg får mensen , men nå er det midt i syklusen, og jeg skal ikke ha mensen før om ukers tid. Eneste jeg kan tenke meg at det er, med tanke på tids. De fleste kvinner opplever uregelmessige blødninger noen ganger i løpet av livet.


At du blør utenom perioden din trenger ikke bety at det er noe farlig. Men i verste fall kan uregelmessige blødninger være et tegn på kreft. Viktig å utelukke kreft - Uregelmessige blødninger kan skyldes kreft i livmorslimhinnen eller i livmorhalsen.


Enhver blødning fra livmoren utenom den normale menstruasjonsperioden betegnes unormal blødning eller uregelmessig blødning. Brun eller lys brun utflod er forårsaket av en liten mengde blod med separasjon kommer. Grunnen til at blodet noen ganger er helt brunt , er fordi blodet har brukt så lang tid fra livmoren og ut, at det har rukket å koagulere på veien. Gjerne er det når man bare blør litt.


Dette er fremdeles mensen , selv om det er lite blod. Det er helt normalt og ikke farlig. At du har en rar syklus, har ingenting å si for fertiliteten din. Eg er ei jente på og har hatt utflod ca ett og ett halvt år nå og har enda ikke fått mensen. I gym idag når me skulle skifte såg eg noe brunt i. Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner.


Brunt Som vi nämnde ovan betyder brunt blod att mensen inte kommer ut direkt, och därför oxideras mer. Om du har brunt blod i början av din mens så är det förmodligen blod från din förra menscykel som inte kom ut ur kroppen. Och om blodet är brunt i slutet av din mens är det för att du inte blöder lika mycket. Andre sjeldne årsaker til kraftige blødninger kan være feil i levringsevnen i blodet. Dette kan være medfødt eller del av annen underliggende sykdom.


Dersom du får mellomblødninger eller dype smerter eller blødninger i forbindelse med sex, er det viktig at du oppsøker lege. Disse symptomene kan av og til tyde på mer alvorlige sykdommer. Selve mensblødningen varer som regel fra to til fem dager, men det er ikke uvanlig at det kommer litt brun spotting før den røde, friske blødningen kommer i gang, sier Romundstad.


Romundstad forteller at de fleste kvinner som har regelmessig mens med fire ukers mellomrom har eggløsning, og at mensen dermed er et tegn på fruktbarhet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg