onsdag 4. juli 2018

Smelte sjokolade med smør

Sjokolade og Søtsaker du kan gi bort i Gave eller unne Deg Selv. Nordens største utvalg! Smaken av sjokolade er kanskje verdens mest elskede.


Her er ti interessante fakta du kanskje ikke visste om det brune gullet. I de aller fleste oppskrifter på sjokoladekaker får du beskjed om å smelte sjokoladen.

Gjør du det feil ender du opp med en tørr, kornete klump som ikke kan brukes til noe. Saken er at sjokolade smelter allerede ved ca grader. Altså lavere enn vår kroppstemperatur som betyr at den, bokstavelig talt, smelter i munnen.


Skal det for eksempel blandes med smør , rasper man opp sjokoladen i små biter, har det i en bolle, og heller smeltet smør over. Så blander man dette sammen. Skal du kun ha smeltet sjokolade , kan du raspe opp sjokoladen , og ha bollen over et vannbad.


Rasper du ikke opp sjokoladen , tar det mye lenger tid å smelte den.

Lag sausen først ved å smelte sjokolade i vannbad. Kok opp under omrøring. Visp godt og hold varm til servering. Kjør romtemperert smør og melis sammen i en kjøkkenmaskin med K-visp til blandingen er luftig og lys gul, ca.


Hell avkjølt, smeltet sjokolade i bollen og pisk til alt er godt blandet, 5-minutter. Er sjokoladen for varm vil kremen sprekke. Sprøyt kremen på dine cupcakes, fyll den i en kake eller i noen gode hveteboller. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn.


Smør sjokoladen på toppen av kaken. Sjokoladeglasuren kan gjerne renne litt ned langsmed kanten av kaken. Pynt kaken med jordbær. Lekker, sommerlig konfektkake!


Det herlige med denne kaken er at den har en bløt, litt flytende. Smelt smøret til glasuren. Ha melis i en bakebolle.

Tilsett kremost og sjokoladeblandingen. Visp med håndmikser til en jevn, tykk krem. Bre sjokoladekremen over kaken i et tykt lag. Del kaken i firkanter. Ha den på en bakepapirdekket fjøl eller lignende.


Sett i kjøleskapet til sjokolade har stivnet. Ta deretter ut fra kjøleskapet og la stå i romtemperatur til sjokoladen er akkurat myk nok til at du kan skrape spon av sjokoladen med en kniv. Ha finhakket sjokolade i bollen og plasser den oppi kjelen.


Rør jevnlig og pass på at damp ikke kommer i kontakt med sjokoladen. Steg Fettet i sjokoladen ­ smelter på ­grader. Perfekt ­smeltet ­ sjokolade har en ­temperatur på ­45–grader.


Vend inn sjokoladesmøret. Sikt mel og bakepulver og vend dette inn i deigen. Sjokoladekaker er godt, og spesielt barn synes dette er toppen:-) Da liker de ofte sjokolade smørkrem inni og ikke fløtekrembaserte fyll.


Slik smelter du sjokolade. Trekk gryten av platen og rør inn kaldt smør. Fyll en kjele med noen centimeter vann og sett en stålbolle oppi, som er stor nok til at den ikke faller nedi og kommer i kontakt med vannet.


Varm opp vannet til like under kokepunktet. Finhakk sjokoladen og ha over i stålbollen. Ha i resten av ingrediensene og miks godt. Pisk smør og sukker til smørkrem. Stekes på 1grader i ca.


Ha det over i en bolle, tilsett kaffe, melis, vaniljesukker. Saftig sjokoladekake med sjokoladeglasur av kremfløte, smør og mørk sjokolade. Hakk sjokoladen og la den smelte i den varme fløten. Rør godt til det blir jevnt.


Vær oppmerksom på at glasurer laget med sjokolade er vanligvis bedre enn dem laget med kakao! Jeg har selv opplevet at å smelte samme type sjokolade noen ganger gir perfekt resultat mens jeg andre ganger har sittet igjen med en grøtete masse det nesten er umulig å bruke til noe som helst. Hell sjokoladeblandingen over cornflakes (som er litt knust).


Fordel sjokoladekrisp med to skjeer over i små muffinsformer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg