torsdag 26. juli 2018

Gulrotkake med valnøtter

Gulrotkake er saftig og godt, og ostekremen på toppen er uimotståelig! Gjennom MatPrat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. Saftig gulrotkake i langpannekake. Det er sesong for blåbær. Prøv vår deilige oppskrift i dag.


Den perfekte sjokoladekaken.

Se oppskriften her. Verdens beste gulrotkake med kanel, nellik, revet gulrot og grovhakkede valnøtter. Den er saftig og smaker deilig av krydder. Den deilige kaken er laget med smør i stedet for olje, som gir en litt mer kompakt konsistens.


Smaken er nydelig definert av vanilje og kanel. Hakkede hasselnøtter i og oppå kaken gir en ekstra smakfull vri. Og selvfølgelig er kaken dekket med deilig.


Kaken kan enten lages som rund kake, eller i langpanne – det er ditt valg! Kle en rund kakeform (- 24cm i diameter) med bakepapir og hell i røren.

Stek kaken ved 1grader i ca. Avkjøl kaken på rist. Glasur: Visp sammen ost, smør og vanilje. Del gjerne kaken i to lag og smør litt glasur mellom lagene, dekk kaken med resten av glasuren. Ja, dette er en nonstop gulrotkake - både fordi kakestykkene pyntes med deilige og populære nonstop, og fordi det er umulig å slutte å spise på kaken når du først har begynt:-) En skikkelig favorittkake for store og små kakemonser!


Oppskriften er til stor langpanne (heldigvis;-)). Kaken bør lages dagen før den skal serveres. Bland sammen de tørre ingrediensene.


Kle en liten langpanne med bakepapir og fordel røren jevnt. Husk et sjenerlst lag med krem mellom og på toppen av kakene. Hva med å bake en nydelig gulrotkake til søndagskaffen? Her er oppskriften på en saftig og god gulrotkake med smak av kardemomme og kanel.


Kan lages i rund form, eller en liten langpanne. I går fikk jeg inspirasjon av Lise Finkelhagen i NRK. Hun har laget en fantastisk gulrotkake som jeg måtte prøve.


Den ble omtalt som saftig og det stemmer! Og med litt ekstra krydder ble den knallgod! En meget smakfull og holdbar kake.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Vår gulrotkake er saftig og god med revet gulrot og valnøtter. Rør inn gulrøtter, rosiner og valnøtter til slutt. Rør sammen honning og ost med en gaffel.


Smør glasuren utover kaken og pynt med litt friske bær og frukt. Jeg brukte blåbær, bjørnebær, fiken, pasjonsfrukt og hakkede valnøtter. Tilsett smaken av litt sitron om du vil. Du kan også pynte kaken ved å lage blomster av tynne gulrotskiver med fine blomsterblader av frisk koriander.


En saftig gulrotkake med mørk sjokolade er enkel å lage og smaker deilig. Glasuren er laget av hvit sjokolade og kremost. Perfekt å ha med som en god overraskelse på neste foreldremøte eller dugnad i bakgården!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg