fredag 20. juli 2018

Hardt bryst

Smerter og hardt i venstre bryst. Til tider (ved menstruasjon) er det smerter i venstre bryst. Det kjennes også hardt. Har lagt inn implantater for ca.


Har vært til mammografi og ultraly men det ble ikke registrert noe galt ved disse kontrollene.

SVAR: Hei Jente 1 og takk for at du skriver til ung. Kuler og klumper i brystet er en vanlig årsak til bekymring, men hos unge kvinner er det nesten aldri snakk om noe farlig. Brystene består av. Hevelser og slag: Harde støt eller slag mot brystet kan også danne kuler, hvis fettvev blir skadet (fettnekrose).


Slike kuler kjennes som en fast og øm uregelmessighet i overflaten, og vil etter en tid forsvinne av seg selv. Forekomsten er særlig økende i aldersgruppene under år. Kreft i brystet karakteriseres ved svært varierende forløp.

Arv spiller en rolle i risikoen for å utvikle brystkreft. Om man har hatt hjertekramper tidligere og fått medisiner for det, bør man legge en nitroglyserintablett under tungen. Om man etter å ha forsøkt å ta flere nitroglyserintabletter ikke blir kvitt smertene, eller at anfallet kjennes ekstra hardt , bør en ta kontakt med lege eller legevakt straks. Hvis du kjenner på bryster med fibroadenomatose kan du merke områder med vekslende knudrete forandringer. Kuler som oppstår etter støt eller slag mot brystet.


Hva kan legen gjøre? Harde støt mot brystet kan føre til at det brytes ned fettvev (fettnekrose på fagspråket) og gir en kul. Den kjennes som en fast, øm uregelmessighet i overflaten.


Dersom den oppstår etter et slag som forklarer skaden, kan du trygt se den an og det vil gå over av seg selv. Begynn med brystvorten, og gå utover på brystet i sirkler til hele brystet er undersøkt. Avslutt oppe i armhulen. Til slutt klemmer du lett på området omkring brystvorten, og ser om det kommer noe ut av den.


Gjennomfør undersøkelse av høyre bryst på samme måte, med puten under høyre skulder og høyre hånd bak hodet. Bindevævsknude i brystet (fibroadenom) 09. Fibroadenom er en godartet knude i brystet hos kvinder, som kan sidde hvor som helst i brystet.


Det er højst sandsynligt en form for vækstforstyrrelse og derfor ikke nogen egentlig knude.

Tette melkeganger oppdages ofte ved at du kjenner noen ømme, litt harde områder i brystet etter at barnet har spist. Huden over områdene kan bli rødflammet. En tett melkegang kan utvikle seg til brystbetennelse hvis du ikke får bukt med den.


Størrelsen og konturen på brystet endrer seg. Merker du derimot at det ene brystet begynner å se annerledes ut enn det andre, og at dette har skjedd i voksen alder, kan det være et tegn på brystkreft. Reager hvis det ene brystet plutselig begynner å skifte form. Mykt bryst , kjennes naturlig ut.


Intet ubehag, ingen grunn til ny operasjon. Ved inflammatorisk betennelse vil du sannsynligvis kjenne en smertefull kul eller et hardt , rødt og varmt område på brystet. Begge bryst kan være rammet, men som regel bare det ene. Noen ønsker ny operasjon.


Du har kanskje feber og føler deg syk. Dersom det tas melkeprøve vil den vise lav eller ingen oppvekst av bakterier. Et bryst med kreft kan bli både større og mindre enn det vanligvis er, sier Schlichting. Hele brystkassen består av skjelett og muskulatur, som dekker over lunger og hjerte, bl.


Det vil si at smerter i brystområdet svært ofte vil kunne være forårsaket av nettopp muskelsmerter. Vi tror kanskje svaret er hardt arbeid og nøysomhet, men det er faktisk helt feil, sier Harald Eia. Av Mari Aftret Mørtvedt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg