tirsdag 31. juli 2018

Innbilt svangerskap hund slikker

Lynrask hjemlevering av hundemat av kvalitet. Bestill på nett - rask levering! Høy kvalitet, tilpasset din hund. Levert raskt og gratis på døren. Når kun det beste er godt nok!

Let adgang til klinikken fra motorvej. Man regner med at så mange som prosent av alle tisper rammes av innbilt drektighet. Definisjon og årsak Etter løpetid gjennomgår alle tisper som ikke er drektige såkalt innbilt drektighet. Skinndrektighet eller innbilt svangerskap hos hunder er en psykisk tilstand (en hormonell ubalanse) som kan være arvelig belastet og inntreffer etter løpetid.


Tilstanden, som ikke klassifiseres som en sykdom, kalles av og til også fantomsvangerskap. Den er ikke assosiert med sykdommer i reproduksjonsorganene, og har ingen betydning for hvorfruktbar tispen er. Hvis din hund har gjentakende tilfeller av innbilt svangerskap , vil den beste behandlingen for dette problemet være sterilisering.


På denne måten vil man også unngå uønskede svangerskap , svulster i pattene, livmorkreft og infeksjoner i hundens reproduktive system.

Om hunden ikke kommer ut av tilstanden selv anbefales en tur til veterinær. Det finnes medisiner (hormoner) som kan tilsettes fòret for å hjelpe hunden ut av tilstanden. Innblit svangerskap , pseudograviditet, skinndrektighet eller fantomsvangerskap (kjært barn har mange navn, eh?), er en psykisk tilstand som kan være arvelig belastet hos hund. Denne hormonelle ubalansen inntreffer etter løpeti og klassifiseres ikke som en sykdom.


Innbilt svangerskap – sterilisering Canis. Varga har jo fått innbilt svangerskap nå og har tatt helt av her. Hun piper konstant løper rundt i stua og i dag har hun spist opp dyna mi. I tillegg var hun hyperstressa, ser for meg det er slik det er og komme hjem til hund med sep angst.


Hun har aldrig rørt noe før. Nå er hun litt roligere, men ligger og piper konstant, og er urolig. Det høres ut som om hun har innbilt svangerskap , ja. Varigheten varierer også.


Dette henger igjen fra ulvene, der det er vanlig å dele på stellet av valpene blant tispene. For våre hunder er det derimot uten funksjon og heller til bry, sier Siri. Les også: Dette må du tenke på når du skal velge hunderase.


Ringte vetrinær og fikk time. Kan innbilt svangerskap behandles ?

Amy har innbilt svangerskap. Det med oppførselen kunne komme heller komme oss i vente, det med en leke eller en sokk eller hva som helst som hun vil anse som valpen sin. Som ugla vil jeg anbefale sterilisering.


Min tidl hund hadde det flere ganger, og hun utviklet kreft i pattene og ble operert for dette ganger. Kreften kom såklart ikke ene og alene pga innbilt svangerskap men det kunne være en utløsende faktor fikk jeg beskjed om. De får det ofte igjen etter hver løpetid. En planlagt kastrering av en frisk tispe bør skje i hvileperioden mellom to løpetider slik at risikoen for komplikasjoner skal bli så små som mulig.


Noen har svake symptomer som f. Det er mindre heldig å planlegge en kastrering under løpetiden eller i løpet av et innbilt svangerskap , men det kan være nødvendig ved sykdomstilfeller som f. Hunden kan ha åpen eller lukket pyometra. Ved åpen pyometra er livmorhalsen åpen, og tispa vil ha pusstilblandet utflod. Ved lukket pyometra er livmorhalsen lukket og pusset akkumuleres inne i livmoren, tispa blir da ofte akutt dårlig. I slike tilfeller kan kastrering være lovlig fordi inngrepet gir en velferdsgevinst for hunden , som overgår. Drektighetslengde Gjennomsnittlig drektighet hos hund regnes for å være ± dager.


Den normale variasjonen er stor, fra – dager og avhenger av mange faktorer som rase, tispens alder, antall fostre, parringstidspunkt, mm. Små raser har ofte noe kortere drektighetstid enn de store rasene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg