onsdag 11. juli 2018

Tegn dagen før fødsel

Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. De ferskeste innenriksnyhetene.


Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Kjøp babyklær hos Småungene. Flere nybakte mamma er merker smerter i korsryggen og underlivet som en murring i dagene før fødselen.

Det finnes flere tegn på at fødselen nærmer seg, men de er ingen fasit på at den er like rundt hjørnet, sier Johannson. Fødselslege og forfatter av boken Et nytt liv. Alt om graviditet, fødsel og barseltid Thorbjørn Brook Steen forklarer at alle fødende kvinner vil oppleve ulike kroppslige endringer i dagene før fødselen.


Det kan være et tegn på at ting begynner å skje. Dessverre er det ingen garanti for at fødselen er i gang med det aller første. Noen vil aldri se slimproppen. Hos andre vil den løsne dager eller uker før fødselen , sier Nordkvelde.


Tegnene vi beskriver her kan komme flere uker før fødselen , men det kan også komme bare i dagene før fødselen , her er normalvariasjonen stor.

Når fødselen er på vei, er det aktivitet i livmorhalsen. Den myknes, utvides og forbereder seg på fødselen. Små blodkar kan briste litt i forbindelse med dette og utflodet blir lyserødt eller med blodspor.


Hos noen kan det fremdeles gå dager før fødselen kommer ordentlig i gang. Ring til fødeavdelingen og prat med jordmor. Jeg var veldig sliten dagen før sist, men tok ikke det som tegn på fødsel da siden det var en uke til termin og jeg var innstilt på å gå over tiden. Regner med at jeg kommer til å tolke signaler mer denne gangen.


Du nærmer dig din terminsdato og er nysgerrig på hvornår fødslen går i gang. Disse ting kan være tegn på fødsel. Plukkeveer er sammentrækninger af kvindens største muskel, livmoderen. Mange gravide oplever at få plukkeveer i den sidste del af graviditeten, hvilket er helt normalt.


En lang række hormonelle processer går i gang i din krop i tiden op til fødslen og der er mange systemer der skal være klar før fødslen kan starte. Måske har du en diffus og uforklarlig fornemmelse af at der snart sker noget… Men der er osse mere håndgribelige tegn du kan spotte. Her får du tegn på at fødslen nærmer sig. Ved vannavgang før uker kan det være tegn på at fødselen er i gang. Dersom du ikke går i fødsel vil du bli behandlet med antibiotika for å forebygge infeksjon hos barnet eller i livmoren.


Antibiotikabehandling kan også utsette fødselen. Nå nærmer det seg for meg her, og jeg går å kjenner etter alle vondter og tegn på at fødselen nærmer seg.

Derfor vil jeg gjerne høre hvordan dere andre som har født opplevde de siste dagene før fødselen startet ordentlig. Heldigvis er det oftest bare blodtilblandet slim. Dette er slimproppen i livmorhalsen som løsner, vi kaller det tegning. Denne slimproppen sperrer inngangen til livmoren og pleier å komme ut gjennom skjeden i begynnelsen av en fødsel.


Hos enkelte kan tegningen faktisk komme noen dager før fødselen starter. Det viser seg i form av en beskjeden slimete blødning, en såkalt tegning. Et annet tegn på fødsel er at hinnene som omslutter fostervannet med fosteret, brister.


Vi prøvde å starte fødselen selv dager før fødselen med å ha sex. Tror det er det eneste som faktisk fungerer så lenge mannen ejakulerer (spermen inneholder stoffet prostaglandin som kan sette i gang fødselen , samme hormonet de bruker på sykehuset for å sette i gang). Og det fungerte som bare fy! Tja, dårlig med tegn i forkant her vertfall. Hadde endel vondt nederst i mage, mot bekkenbunnen, men det hadde jeg lenge før fødselen.


Men to uker før og ti dager etter termin er også innenfor normalitetsbegrepet for en fødsel. Det er flere prosesser som setter i gang fødselen , og vi vet ikke hva alle er, men antageligvis inkluderer det fosteret, morkaken, og forskjellige hormonelle og fysiske forandringer hos moren. I dagene inden du går rigtig i fødsel , kan du også opleve at have kraftige, lidt smertefulde plukkeveer to-tre gange i timen. Alle er dog forskellige, og nogle kvinder mærker ingenting, før de rigtige veer starter.


Tegnblødning Mange oplever, at der kommer lidt slim og blod fra skeden før fødslen, og det er helt normalt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg