onsdag 18. juli 2018

Apocillin diare

Apocillin brukes ved infeksjoner forårsaket av bakterier. Eksempler på infeksjonssykdommer der preparatet benyttes: Infeksjoner i hals, øre, bihuler, bronkier og lunger. Ved sår og hudinfeksjoner brukes preparatet ofte sammen med en bakteriedrepende krem, salve eller lignende.


Indikasjoner:Infeksjoner forårsaket av penicillinfølsomme bakterier f. Diaré forårsaket av antibiotika.

Kraftig diarésykdom som følge av antibiotikabehandling forekommer nesten bare i sykehus. Når man tar antibiotika er det ikke uvanlig at man får løs mage som bivirkning. I de fleste tilfeller er mageproblemene kortvarige, men i enkelte tilfeller utløses en alvorlig og langvarig diaré (pseudomembranøs kolitt) under kuren eller opptil måneder etter avsluttet kur.


Det stemmer at antibiotika tar knekken på normalfloraen og derfor får mange problemer med magen når de går på AB, men det er også grunnen til at såkalte probiotika hjelper på for å fylle på med normalflora slik at de slemme bakteriene ikke får blomstre. Jente på år som i januar fikk påvist lungebetennelse. Igjen hos lege og fikk ny antbiotika. Ble dårlig av kuren.


Kvalm og et trykk høyt i magen.

Dette trykket vedvarte mens jeg tok Ery-max. Tok ikke probiotika. Nå frisk fra lungebetennelsen. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.


Kan ikke tisse, uten at det renner fra nr også. Har ikke turt å fise i frykt for at det renner da også. Som høygravid er jo både tissing og fising en stor del av natten Går dette ut over opptaket til kroppen? En infeksjon i kroppen, kan i seg selv gjøre at kroppen oppfører seg litt annerledes enn ellers, så kanskje er det forklaring på noe av det du opplever.


Viktig å vite er at vanlig penicillin, som bl. Jeg råder deg til å lese navnet på det stoffet du tok og ringe en lege, f. Olafiaklinikken for å sjekke at du har tatt riktig medikament. Behandlingslengde 7–døgn. Ved behov kan behandlingen startes med injeksjon av benzylpenicillin (Penicillin).


Til voksne settes g (mill IE) dypt intramuskulært. Unngå denne maten ved diaré – Tykktarmens hovedfunksjon er å bryte ned karbohydrater og suge opp vann. Diare - hva kan årsaken være?

Vi kan gjerne si at vi drikker med tykktarmen. Hvis tykktarmsfunksjonen svikter, får man diaré. Det er vår siste skanse mot diaré.


Bakterien forekommer normalt på hud og i svelget uten å forårsake plager, men i sjeldne tilfeller kan det oppstå livstruende infeksjon. Bakterien danner toksiner (giftstoffer) som skaper irritasjon i tarmslimhinnen, og som kan gi alt fra en lett irritasjon til en kraftig betennelse i tykktarmslimhinnen med blodig diare.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg