tirsdag 31. juli 2018

Alfabet utskrift

Alle fikk vise frem det de hadde med. Aktiviteter for barn til utskrift. Arbeidsoppgaver å skrive ut. Noe som ikke fungerer? Send oss gjerne en tilbakemelding.

Tallinjer og alfabetet. Klikk på bokstaven! NORSK ENHÅNDSALFABET Plansjen viser hendene sett fra motakers synsvinkel. Tegningene som har pil viser håndbevegelsen.


Hvis du klikker på H, J, Z, Ø eller. Bokstaveringsalfabet, av og til misvisende omtalt som fonetisk alfabet , finnes i mange språkutgaver. Jeg bruker også å printe ut et sett som jeg bruker i samling, f. Det fonetiske alfabetet Internasjonalt alfabet for radiokommunikasjon.

Det er svært nyttig for å unngå misforståelser og brukes særlig i radiokommunikasjon for oppgi koder og kallesignaler for båter og fly. Sett bokstavene på riktig sted. Her får du ulike ark med alfabet - og bokstavstriper, samt bokstavplakater, for å støtte elevene i arbeidet med bokstaver.


Alle bokstavene er illustrert med skriveretning. Pultstripene er utformet slik at de kan brukes til mange ulike ting – les mer under! Konsonanter og vokaler. Men det er flere lyder enn bokstaver i det norske alfabetet.


Vårt alfabet kalles altså det latinske. Adjektivet latinsk tyder jo på at det opprinnelig er laga for å skrive latin me og det stemmer for så vidt. Det kyrilliske alfabetet tillegges som regel St. Her kan du øve deg på alfabetet , vokalene, konsonantene og diftongene. Bokstaver i naturen.


For noen år siden var mine sønner med på en konkurranse om å finne bokstaver i naturen. Yngstemann gikk siste året i b. Alfabet -sertifikat. Forskning viser at det man skriver med handa, husker man bedre.

Det må vi som lærer andre å lese og skrive ta konsekvensen av. Derfor utvikler jeg fonter, slik at det er enkelt å lage egne meningsfylte skrivemaler for papir og blyant - og for sporing med finger eller penn på nettbrett eller PC med berøringsskjerm. Det latinske alfabetet vart teke i bruk for norsk og dei andre skandinaviske språka samtidig med kristendommen, og tok over for runealfabetet. Dei to alfabeta heldt likevel fram å eksistere side om side i fleire hundre år.


Oppgaver på tre nivåer for deg som kan lese. Ordlister, bilder og lyd. Bruk sammen med læreverket Norsk start 1-4.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg