fredag 13. juli 2018

Stikkende smerter i øret og hodet

Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. Jeg plages med anfall med lynende, stikkende , intense smerter som starter bak øret og går rett opp i hodet på høyre side (de er ikke i ansiktet men bak øret og oppover der bake).


Det kan gå uker eller måneder mellom anfallene. Når de starter kan de vare fra noen dager til noen uker.

Hei, og takk for spørsmål. Jeg synes du kan ta det ganske med ro mhp de stikkende følelsene du har i hodet. Smerter i øret kan stamme fra øregangen eller mellomøret. I øregangen kan det samle seg ørevoks, som til sist danner en hel propp.


Dette hemmer hørselen, og det gjør kanskje også vondt. Du kan bløte opp en slik propp med litt glyserin, eller du kan kjøpe dråper på apoteket som er spesielt egnet til formålet. Jeg er en kvinne på år som de siste 3-ukene har hatt smerter i venstre øre.


Noen ganger en brennende følelse, og at huden på kinnet er mer følsomt på denne siden.

Jeg oppsøkte fastelege, som trodde det kunne være en øregangsbetennelse. Jeg våkner opp med intense smerter inni ørene etter å ha sovet, og da er det mest smerter i det øret jeg lå på da jeg våknet. Smertene avtar utover dagen, men er tilbake neste dag etter soving, og alt avhenger av hvilken side jeg våkner opp på. I dag våknet jeg på venstre side, og det er venstre øre som gjør vondt. Dersom øret fortsetter å renne og smertene bare blir verre, tyder det på en betennelse i det ytre øre , øregangen, og da bør en søke lege relativt snart.


Voksne skal være oppmerksom på at langvarige vage smerter i det ene øret kan skyldes en svulst i halsen eller øret og du bør ikke gå for lenge med slike smerter. Dette kommer helt plutselig, og varer som regel en dag eller to. Smertene er som hogg med syl, og jeg pleier å trykke og massere mens det står på som verst. Smerter og ubehag i øynene, veiviser Den vanligste årsak til smerter og ubehag i øynene er bakterie- eller virusinfeksjon i bindehinnen (konjunktiva).


Smerte og ubehag i øynene bør i de fleste tilfeller undersøkes av lege. Det er antydet at av tilfellene har sekundær årsak. Hos barn er akutt otitis medina (AOM) og ekstern otitt hyppig årsak. Musklene i nakken er spendte og ømme.


Ved akutte smerter kan hodet være tvangsdreid til en av sidene (torticollis). Man kan i tillegg oppleve nedsatt allmenntilstand og hørselen blir dårligere. Hvis sykdommer får utvikle seg ytterligere kan smerten stråle ut til ansikt, nakke og siden av hodet , ørekanalen kan bli fullstendig blokkert, det ytre øret kan hovne opp, du kan få hovne lymfeknuter i halsen og feber.


Skyldes patologi i anatomiske strukturer i nakken.

Sekundære hodepiner. Subaraknoidalblødning. Hyperakutt, kraftig hodepine som kan være ledsaget av kvalme, brekninger, krampeanfall, svimmelhet og lysskyhet. Diagnosen stilles av lege ved funn av utstående øre , rødme og ømhet bak øret samtidig med en mellomørebetennelse.


Nakkesmerter og -stivhet. Diagnosen bekreftes ofte med CT-undersøkelse av hodet , som viser at betennelsen er i ferd med å bryte ned bein. Beregninger tyder på at mellom 12.


Norge hvert år, ifølge Folkehelseinstituttet. Har du tegn på noe av dette, ring 113. Dersom du opplever smerter som kjennes som et korsett strammes rundt brystet, og du har problemer med å puste, skal du være obs.


Vær klar over at mange kvinner rammes av infarkt, og også yngre kvinner under år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg