tirsdag 28. august 2018

Oppskrift gryterett kjøttdeig

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Varm olje i en gryte og stek kjøttdeig på høy varme til den har fått farge. Bruk stekespade eller gaffel til å dele kjøttdeigen i mindre biter. Kutt purre fint og finhakk hvitløk.


Del gulrot, paprika og tomater i biter og ha alt i gryta.

Tilsett buljong, krydder og la det koke i noen minutter. Smak til med salt og pepper. En favoritt i vårt ungdommelige ”testpanel” med barn i en alder fra 6-år. Denne gryten kan kanskje også være en god introduksjon av gryterett for kresne. Små biter kan virke positivt inn på barna.


De revne gulrøttene er supre. Legg i kjøttdeig , paprikakrydder og stek videre til kjøttdeigen er gjennomstekt.

Tilsett pasta og kjøttbuljong, sett på lokk og la det putre i ca. Sjekk gryten og rør underveis, tilsett mer vann hvis det er nødvendig. Pastagrateng med kjøttdeig. En pastagrateng der alt puttes i en form er svært enkelt, og pasta, kjøttdeig og grønnsaker gir en flott pastagrateng.


Gryterett med kjøttdeig og sopp. Dette er en enkel og smakfull gryterett med masse gode grønnsaker, kjøttdeig og fullkornsris. Hvor deilig er det ikke å kunne samle alt i en gryte og plassere den midt på bordet? Denne er definitivt blant våre grytefavoritter!


Her er oppskrift og fremgangsmåte for gryte med kjøttdeig og sopp. Tilsett grønnsakene i skiver og potetene i grove biter og stek videre et par minutter før du tilsetter resten av ingrediensene. Server gjerne med brød eller flatbrød. Først stekes kjøttdeig og tilsettes salt og pepper.


Deretter surres purre, løk og gulrøtter i karri. Bland dette sammen med kjøttdeigen , tilsett buljong, sukker og tomatpureen. Stek kjøttdeig i margarin eller olje på høy varme i en jerngryte.


Kutt løk, gulrot og stilkselleri i skiver og potet i grove biter.

Ha grønnsaker og potet i gryten, og stek i et par minutter før du tilsetter resten av ingrediensene. Oppskrift på hjemmelaget Haleem, en stuing av korn, kjøtt og linser. Den skal koke i mange timer, slik at smakene går inn i hverandre og forvandles til en rett som er rik på smak og fylde.


Haleem er vanlig å spise under fastemåneden ramadan. Spises gjerne med chapatti og frisk chili. Husk å legge linser og byggryn i kaldt vann over natten. Kjøttdeig er utgangspunktet for mange gode middager. Hamburgere, kjøttboller, paier, taco, pasta bolognese og mye mer.


Du får kjøttdeig av okse, svin, kylling og lam. Karbonadedeig er en variant med mindre fett. Endelig en rynkekrem som virker. Kjøtt, kylling eller vegetarisk – det finnes gryter for enhver smak og enhver anledning.


Med alt i en gryte, er jobben også enda letter for kokken! Hjemmelaget gryterett med kjøttdeig Her i huset har vi som mål å bruke minst mulig ferdigmat, både fordi det ikke er så sunt, men også fordi hjemmelaget smaker bedre. For noen dager siden fikk jeg lyst til å lage hjemmelaget gryterett.


Da jeg var liten var meksikansk gryterett noe av det beste jeg kunne få servert, gjerne med loff og en kinakålsalat ved siden av. Jeg har vage minner av at jeg hjalp til ved grytene med å hakke disse pølsene med kjøttdeig , som gjerne var frossen i midten. Brun kjøttdeigen i oljen. Rør hele tiden så den smuldrer seg.


Strimle kål, tilsett i kjøttdeigen og brun den lett. Vi brukte karbonadedeig, men alt av slike deiger kan brukes. Rør inn rømmen like før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg