fredag 3. august 2018

Snus amming forskning

Snus , røyk og graviditet Å være røykfri øker sjansen for et ukomplisert svangerskap og gir barnet bedre vekst- og utviklingsmuligheter. Bruk av snus i svangerskapet har også negativ effekt på fosteret. Røyking, snus og amming. Men klarer du ikke å slutte helt, er det best om du kutter ned så mye som mulig, og at du ammer FØR du tar en snus eller røyk. I dette tilfelle altså ti timer.


Du ammer timer etter siste snus , og da er det lite nikotin igjen i blodomløpet ditt, og enda mindre i morsmelken. Det er bra at du passer på dette, men samtidig må det legges til at tobakk og snus inneholder en svært lang rekke kjemiske stoffer som vi tildels ikke har oversikten over, heller ikke farligheten. Samsoving og snusbruk.


Det finnes lite forskning på snusbruk og krybbedød. Trening ser ut til å motvirke snusens negative effekter – så lenge man er ung og holder seg i god form, sier Eli-Anne Skaug, forsker ved Institutt for sirkulasjon og bildediagnostikk på NTNU. Snus - forskning : Nå advarer forskerne. Kan føre til fatale hjerte- og hjerneinfarkt.


Snus er langt farligere enn vi trodde. Vi vet at snus ikke gir den samme økte sykdomsrisikoen som røyk. Noen mødre er redde for at de skal legge seg på barnet i søvne.


Dette kan føre til at de setter seg i en sofa eller stol for å amme om natta. Amming virker søvndyssende for den som ammer – og du risikerer derfor å sovne på en måte som ikke er trygg for barnet, og som øker risikoen for krybbedød mye mer enn trygg samsoving i en seng. Snus gir ingen økt dødelighet, ifølge en ny studie i the Lancet. Nå må kommunikasjonen om risiko bli ærligere fra helsemyndighetene, sier forskningsleder Karl Erik Lund ved Folkehelseinstituttet.


Det beste er om særlig du, men også din partner, unngår å røyke og snuse. Men selv om du røyker eller snuser, er det viktig å amme. Dette fordi morsmelken er så verdifull, og helseeffektene ved amming er så store og viktige.


Når du bruker tobakk, går nikotin og andre giftstoffer over i morsmelken og videre til barnet. Forskning viser at bruk av snus , i likhet med røyking, kan føre til for lav fødselsvekt, for tidlig fødsel og dødfødsel. Det antas at nikotinet i snusen gjør at blodårene i morkaken og i livmoren trekker seg sammen og barnet får mindre tilførsel av oksygen og næring.


Andre tyr til snus når de skal slutte å røyke, men er det så smart? Mange har brukt snus i en årrekke. En ny studie har sett på hvor farlig snus egentlig er - og hvordan bruken kan påvirke. Snus kan ha en rekke helseskadelige effekter,.


Snusrapporten er basert gjennomgang av forskning på mennesker som bruker, snus sammenliknet med mennesker som ikke bruker snus ,. Sammantaget visar också forskning på samband med snus och cancer i bukspottskörtel, munhåla och matstrupe – men då bygger studierna på användning också av annan rökfri tobak. Nikotin är dessutom starkt beroendeframkallande, och att leva med ett beroende innebär ofta en nedsatt livskvalitet. Snus og andre nikotinerstatninger anbefales ikke som røykeavenningsmiddel for gravide. Sammenlignet med sigarettrøyk utsettes barnet for mer nikotin når moren snuser. Dersom du ikke klarer å slutte å snuse, er det viktig å redusere bruken og lengden du har snusen i munnen.


Dette gjelder både i svangerskapet og ved amming. Nesten alle ammende og ikke-ammende jeg har diskutert dette me har inntrykk av det dreier seg om dråper - i verste fall slurker. Men ifjor sommer slo mange medier stort opp at danske forskere hadde samlet sammen det meste av studier om alkohol og amming og hva denne morsmelka gjør med babyen. Därför stödjer Swedish Match oberoende forskning , samtidigt som företaget bedriver eget forsknings- och utvecklingsarbete som är inriktat på en kontinuerlig förbättring av produkterna. Snus av den typ som används i Norden har en nästan 200-årig historia.


Samtidig inneholder sigaretter og snus også nikotin, som er sterkt avhengighetsskapende. Nikotin skaper sterkere avhengighet enn stoffer som heroin og kokain, og det kan derfor være vanskelig å slutte når du først har begynt med røyk eller snus. Det er nikotinen i tobakken som får deg til å bli avhengig, ikke tjæren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg