mandag 27. august 2018

Blod i urin gravid uke 39

Rask og trygg leveranse. Er gravid i 38`ende uke og i går trodde jeg fødselen var i gang, hadde store magesmerter og blødde mye. Men så viser det seg at blodet kom fra urinveiene. Jeg tisset altså blod , ble etterhvert sendt til legevakten, og etter fire timers vente tid sent hjem.


Blod i urin gravid uke 39

Det var ingen tegn til bakterier i urinen bare blod. Er nå veldig bekymret. I uke er dagen for fødselen virkelig nære. Alt om din graviditet i uke finner du på Gravid og Baby.


Jordmor sa det var blod i urinen , noe som er tegn på at livmormunnen har startet å modnes. Noen med erfaring - er dette det samme som tegningsblødning? Det er små mengder, ikke lett å se selv. I dag var jeg hos legen og hadde med en urinprøve. Barnet kan komme når som helst nå, men det er lett å la seg lure av kynnere.


Blod i urin gravid uke 39

Det kommer når det er klart. Men det kan selvfølgelig like gjerne skje i uke 39. Blod på toalettpapiret etter vannlating kan også være fra urinen , og er altså ikke nødvendigvis fra skjeden.


I så tilfelle er årsaken ofte urinveisinfeksjon. Hemorroider er også vanlig hos gravide , og disse kan sprekke og blø kraftig en kort stund. En kraftig soppinfeksjon i underlivet kan gi blødning. Dette er helt ufarlig. Svangerskapsforgiftning.


Skrevet av Torolf Holst-Larsen, lege og Kathrine Woie, ass. Hva er svangerskapsforgiftning? Når den gravide har forhøyet blodtrykk, eggehvitestoffer (protein) i urinen og eventuelt hevelse i beina eller hendene (ødem) etter svangerskapsuker, kalles det svangerskapsforgiftning (preeklampsi). Søkeord: vaginalblødning, skjedeblødning, blødning fra skjeden, blødning Blødning under graviditeten kan ha mange ulike årsaker som kan arte seg på forskjellige måter.


I de fleste tilfeller er blødninger tidlig i svangerskapet ufarlige, mens blødninger senere i svangerskapet alltid bør. Nitritt, blod og leukocytter kan tyde på urinveisinfeksjon De siste tre tingene vi sjekker for, er alle markører for urinveisinfeksjon. Gravide kan ha urinveisinfeksjon uten å kjenne de normale symptomene som svie ved tissing, og veldig hyppig trang til å tisse uten at det kommer noe særlig urin. Blod i urinen kan komme fra blødningskilder hvor som helst i urinveiene.


Urinveiene består av to nyrer, nyrebekken og urinledere , samt en urinblære og et urinrør Avklaring av blod i urinen (hematuri) er viktig, men hos mange pasienter vil man ikke finne noen forklaring, spesielt ved ikke-synlig hematuri. Neste undersøkelse er ved uke 24. Deretter følger undersøkelser hver fjerde uke til uke 3 deretter en undersøkelse i uke og eventuelt en i uke 41. Ved disse kontrollene måles blodtrykk, og urinen undersøkes på innhold av protein. Avstanden mellom symfysen og toppen av livmoren måles (symfyse-fundusmål).


Det betyr at hvis man selv observerer dette, bør man ta kontakt med lege. Den vanligste årsaken til blod i urinen er urinveisinfeksjon (blærekatarr, UVI). På engelsk kalles det morning sickness fordi kvalmen ofte er verst tidlig på dagen. Noen kvinner kan imidlertid bli kvalme til alle døgnets tider. Den begynner gjerne fra uke seks og varer til uke tolv-tretten.


Blod i urin gravid uke 39

Dersom du ikke klarer å få i deg mat eller drikke på mer enn ett døgn og føler deg svimmel og slapp, bør du kontakte lege. Barnelege og spesialist i barnemedisin hos Helsedirektoratet, Jens Grøgaar forklarer at blod i urin kan komme fra skader på nedre del av urinrøret, inkludert urinrørsåpning, eller området rundt. Gutter har oftere blod i urinen på grunn av dette enn jenter, og det skjer som oftest i småbarnsalder hos barn som har en urinveisinfeksjon. Uten behandling vil cystitt vanligvis gi symptomer i et par uker og bakteriuri i et par måneder, eller komplikasjonen pyelonefritt.


Har kvinnen i tillegg symptomer som feber, frysninger, flankesmerter, kvalme eller brekninger, tyder dette på pyelonefritt, altså en komplisert øvre urinveisinfeksjon. Gravide kvinner som har bakterier i urinen skal alltid behandles med antibiotika, selv om man ikke har noen plager.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg