fredag 10. august 2018

Langtidsstekt ribbe

Slik lager du juleribbe med sprø svor og tradisjonell ribbesmak. Fra den norske bonden. Alt av oppskrifter finner du her. Så godt som halve Norges befolkning spiser ribbe på julaften.


Hvis du følger disse enkle stegene, vil julemiddagen være reddet i år også. Langtidsstekt ribbe.

Her er oppskriften for deg som vil lage ribbe på samme måte som kokk Øyvind Hjelle. De siste årene har jeg langtidsstekt ribba med godt resultat. Prøv denne oppskriften på ekstra langtidsstekt ribbe.


Sousvidesteking av ribbe er en enda mer tidkrevende prosess – rundt timer! Har du sousvidemaskin, bør du absolutt prøve. Du har folk som venter med sex til ekteskapet, du har folk som ikke drikker alkohol og jeg ville ikke blitt overrasket dersom det fantes folk som ikke spiste kjøtt også. Råd og tips om langtidssteking av ribbe.


Vil du langtidssteke ribbe har vi her noen råd for hvordan du kan høste heder og ære fra familie og gjester for saftig, mør og god ribbe med sprø svor.

Sørg for at alle ben på ribba er saget skikkelig over. Da blir det enklest mulig å dele opp ribba når den er ferdig stekt. Har prøvd langtidsstekt ribbe jul på rad og aldri fått spør svor. Har prøvd forskjellige oppskrifter. Ribba har også blitt veldig tørr.


Da går jeg tilbake til den konservative sikre måten å gjøre det på med damping time, og steking 2-timer på 1grader. Ribbe nummer (julemust-ribben): julemust-ribben settes i oven på grader, varmluft. Der står den uten at du rører den i hele timer. Så hever du temperaturen til 2grader og tar av folien. La den stå slik til svoren begynner å poppe.


Husk, ribben har kost seg på lav temperatur. Gi det litt ekstra tid og kjærlighet og resultatet blir så uendelig mye bedre. Ekstremt saftig kjøtt og svor så porøs at selv de tannløse blant oss kan nyte den. Coop Mega hjelper deg!


Oppskriften er like enkel som den er genial. Lær deg langtidssteking av ribbe , så får du fornøyde gjester og null stress med matlagingen! Vil du ha mye smak ut av ribba skal du forsøke å langtidssteke den.

I mens kan du lage tilbehøret. Her får du fremgangsmåten. Dekk med folie og legg den i en stor ild-fast form eller langpanne. Fordel krydder rundt kjøttet og hell over juice. Sett ovnen på ºC og bak ribba i timer.


Det tar noen timer. I fjor så var det også jeg som sto for ribbestekingen på julaften. Jeg har laget ribbe allerede to ganger denne julen. Hele ribben gjør jo jeg selv, så det er ikke mye du trenger å gjøre.


Bruk gjerne en skarp kniv og gå over snittene. Skjær godt ned til kjøttet, men ikke i det. Gni ribben godt med salt og pepper, legg med svoren ned i en langpanne, dekk med plast og la ligge i kjøleskapet i 2-døgn. Kjøtt , middag , svinekjøtt Over halvparten av norges befolkning spiser ribbe på julaften.


Utvalgte produsenter sørger for råvare av høy kvalitet. Kjøttet kommer normalt fra såkalt tung gris, som gir en stor og saftig ribbe. I tillegg blir kjøttet modnet i henhold til gode håndverkstradisjoner.


Idsøe sin ribbe kommer fra gris som er oppvokst på gårder på Jæren og i Rogalan så dette er kortreist vare. Men lammribba er ein seriøst god konkurrent til spareribs, om du er klar for det. Sistnemnte delikatesse har blitt like vanleg som taco og pizza her heime, sjølv om begge rettane har røter langt frå våre trakter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg