fredag 31. august 2018

Norske planter flora

Search Planter With. Ordet flora brukes også om systematiske håndbøker over floraen i et land eller en landsdel: Norges flora , Finnmark fylkes flora. Skoleflora er en mer kortfattet håndbok. Standardverket over den norske flora er Norsk flora , skrevet av botaniker Johannes Li og illustrert av hans kone, botanisk tegner Dagny Tande Lid.


Dette er en gratis side.

Men jeg har store utgifter på drift og vedlikehold med denne siden. For enkelte planters vedkommende er dette bevist ved fossile funn. Noen av de første treslagene var bjørk, hassel og furu, av andre planter kan nevnes musøre og reinrose. Enkelte planter har en mer eller mindre tydelig, østlig utbredelse i vårt land og må antas å være kommet østfra.


Boka ble skrevet av Johannes Lid og illustrert med strektegninger av Dagny Tande Lid. Etter dette har det kommet nye utgaver med omtrent ti års mellomrom, etter Lids død i redaksjon av andre botanikere. Bakgrunnsinformasjon og beskrivelser med strektegninger av 8norske arter.


Også 6innførte arter til norsk natur er beskrevet.

Botanikk er det vitenskapelige studiet av planter og vegetasjon i fortid og nåtid. I moderne klassifikasjon omfattes planter av alger, bladmoser, levermoser, karsporeplanter (bregneplanter, kråkefotplanter, snelleplanter) og frøplanter (nakenfrøinger og dekkfrøinger). Norske blomster etter farge (Blå). Bilder Blomstringstid Biotoper Fylkesblomster Kjøttetende planter Latinske navn Matplanter Mobil versjon Ordforklaring.


Hva betyr det at en plante er svartelistet eller uønsket? Spansk margeritt – sommerfavoritt i krukker og bed 9. Aldri før er planter blitt dødsdømt i Norge. Men nå går både kjempebjørnekjeks, lupiner og andre planter som er importert utenfra utrygge tider i møte. De truer norsk flora og lar seg ikke kontrollere, mener myndighetene.


Teksten er nesten i sin helhet gjenbrukt, både til den enkelte plante , og i innledningene til boka og de enkelte biotopene. Jeg synes gjenbruket er en grei løsning for å skape mer en komplett flora. De fleste små og store floraer som utgis i Norge er oversatt, så det å få en ny norsk flora er et hyggelig løft. Floras nøkkel tillater å filtrere planten på blomsterfarge, blomsterform, bladkant og bladnervatur. I tillegg til eFloras velutviklede og enkle nøkkel han du søke både på arts navn, slektsnavn og familie.


Du kan også velge en oversikt som er alfabetisk etter norsk navn, eller alfabetisk etter latinsk navn, se knappene til høyre. Hudreaksjoner forårsaket av laverestående planter som lav og mose, omtales ikke. Et informasjonshefte på norsk om fytodermatoser (5) er tidligere utgitt, og fotografiene i denne artikkelen er hentet derfra.

Ved hver art finner du lenker til en faktaside og bildeside av planten. Motta informasjon om nye E- planter , plantebruk og det seneste fra norske planteskoler. Vennligst velg en liste du vil melde deg på.


Privatkunde Bedriftskunde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg