tirsdag 28. august 2018

Atopisk eksem matallergi

Lei av lang kø på apoteket? Bestill apotekvarer fra Farmasiet. Fri frakt over 199kr. Spar tid ved å handle enkelt og diskret på nett. Rask leveranse og stort utvalg.


Nøye utvalgte hudpleieprodukter og merker av høyeste kvalitet.

Vi hos Skincity vil spre vår kunnskap og kjærlighet til hudpleie videre til deg. Barn og voksne med atopisk eksem har større sjans for å utvikle matallergi , og enkelte matvarer ser ut til å kunne trigge eksemet hos noen atopikere. Om man bør starte på diett krever en grundig medisinsk evaluering i forkant. Se ellers om Matallergi og –intoleranser. Mange blir verre om vinteren og i kalde og tørre perioder, men sterk varme som fører til svetting, er også ugunstig.


Det er påvist mer atopisk eksem hos barn fra kyststrøkene i Nord-Norge enn ellers. Ved atopisk eksem foreligger defekt hudbarriere, endret immunrespons og hudmikrobiota ( 2). Patogenesen er kompleks og innebærer samspill mellom gener og miljø.

Sykdommen kan være forbundet med andre atopiske lidelser, som matallergi , astma og allergisk rhinitt ( 2). Atopisk eksem kan ha stor innvirkning på pasientens livskvalitet. Nedenfor er en liste over kokebøker på det norske markedet som er rettet mot personer med matvareallergi eller matvareintoleranse. Flere av bøkene er for personer med cøliaki, men kan også brukes ved hveteallergi. Barn og babyer som har foreldre med astma, atopisk eksem eller allergi har økt risiko for å utvikle atopisk eksem.


Hvis du har en følsom hudtype er du ekstra utsatt for å få atopisk eksem. Hos mennesker med atopisk eksem ser man ofte allergiske lidelser som astma, høysnue og matallergi. For noen kommer eksemet periodisk, varer en ti hos enkelte opptil flere år, for så å bli borte igjen. Atopi betyr overømfintlig og er knyttet til en spesiell hudtype som barnet arver. Klør barnet på huden, kan den bli tykk og skjellende og noen ganger sprekker den opp.


Hvem får atopisk eksem ? Det er først og fremst barn som rammes, og enkelte tar med seg tilstanden inn i voksenlivet. Tre prosent av alle spedbarn får atopisk eksem. Sol sammen med saltvann er dokumentert å ha en gunstig effekt på atopisk eksem. Barn og ungdom kan søke om behandlingsturer til utlandet via Statens Behandlingsreiser. Få mer informasjon om behandlingsreiser og hvordan du søker.


Den mest effektive behandlingen ved eksem i hodebunnen er kortisonlinement. Eksem i hodebunnen.

Mange barn med atopisk eksem har allergi – ofte mot matvarer. De har også en vesentlig økt risiko for å utvikle andre allergier senere, allergier som igjen kan gi astma eller høysnue. Når det foreligger matallergi og atopisk eksem samtidig, kan inntak av mat barnet er allergisk mot, forverre eksemet.


Rundt av barn med atopisk eksem blir kvitt eksemet før tenårene. Det er uklart hva som er utløsende årsaker, men barn med allergiske og astmatiske foreldre har en økt risiko for å utvikle atopisk eksem. Da jeg var liten var jeg svært plaget med atopisk eksem.


Dette vokste jeg av meg, og har ikke vært plaget på årevis. Denne julen har tørr hud rundt øynene vært verst. De fleste av barna med atopisk eksem blir kvitt eksemet før tenårene.


Personar med atopi har auka tilbøyelegheit til å få barneeksem ( atopisk eksem), matallergi , elveblest (det same som urticaria) og allergiske luftvegslidingar som allergisk snue (høysnue, pollenallergi, dyrehårsallergi, middallergi) og astma. Atopiskt eksem är en hudsjukdom som har blivit vanligare och som kan påverka hela livet. Det er usikkert i hvor høy grad atopisk eksem skyldes allergi. Undersøkelser for allergi hos pasientene har ikke gitt noen klar sammenheng. Dietter hvor man unngår bestemte matvarer har også kun sjelden noen betydning for sykdommens forløp.


En god krem mot atopisk eksem bør være fet og inneholde fuktighetsbevarende stoffer. Noen serier inneholder også stoffer som virker beroligende på hissig hud. Canoderm er en reseptfri krem som inneholder urea (karbamid), fordelt i en bløtgjørende krembase.


Personer med atopisk eksem kan få denne på blå resept.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg