tirsdag 7. august 2018

Mercilon sexlyst

Du skriver at du har brukt Mercilon , og har mistet sexlyst. Dersom p-pillen er årsak til problemet, så kan det hjelpe bytte til et annet merke. Det må derfor byttes til alternativ prevensjonsmetode (f.eks. minipille, østrogenfri p-pille eller ikke-hormonell prevensjon) før oppstart av slik kombinasjonsbehandling. Behandling med Mercilon kan starte opp igjen uker etter at kombinasjonsbehandlingen er fullstendig avsluttet. Det kan være mange årsaker til manglende sexlyst.


Hvis du ellers er fornøyd med Mercilon vil jeg anbefale at du fortsetter med det så lenge du har behov for prevensjon. Dama mi sleit med lav sexlyst og humørsvingninger når hun gikk på Loette. Hun bytta til Mercilon for måneder siden og vi har merka en viss forbedring ( jeg har i alle fall: hun tar nå mye mer initiativ til sex ). Humørsvingningene er mye bedre.


Hun bruker i tillegg litt magnesium som tilskudd. Jeg har en samboer som jeg er veldig glad i, men sexlysten har ikke vært der på mange år, og det har ført til en del krangler her i huset. Har nå gått på Mercilon i 4-år, begynte først med loette. Etter at jeg begynte på dem har jeg hatt nedsatt sexlyst.


Nå har jeg glemt å ta dem ut fra ap. Moderne p-piller som Mercilon , Marvelon, Yasmin, Yasminelle og Yaz dobler risikoen for blodpropp, sammenlignet med eldre typer p-piller, viser ny forskning. Risikoen som er forbundet med de ulike typene piller, er tydelig beskrevet og tallfestet i de godkjente preparatomtalene. Sommerferien lokker, solen varmer og du har fått fylt opp lagrene med D-vitamin. Ofte kan det være en god idé å bytte prevensjonsmiddel eller prøve en periode uten hormonell prevensjon der en mistenker at nedsatt sexlyst skyldes kombinasjonspreparatet.


Det gjør gleden større, forelskelsene mer intense og det er en klar sammenheng med å føle seg mer kåt og klar for en ferieflørt. Kanskje nedsatt sexlyst. Der er nogle lægemidler, som godt kan påvirke den seksuelle virkelyst og evne.


Noget medicin kan påvirke de områder i hjernen, som har særlig betydning for den seksuelle lyst. Medicin kan også have en direkte virkning på kønsorganerne. Bivirkningene går ofte over i løpet av de tre første månedene, så ha litt tålmodighet når du starter med ny prevensjon.


Hvis plagene ikke går over kan du bytte til en annen type prevensjon. Det er bare du som kan avgjøre om plagene er ille nok til å slutte eller bytte. Anbefalingene spriker faktisk en god del.


Det er såpass kompliserte retningslinjer for hva en jente skal gjøre dersom hun glemmer en p-pille at det ikke kan beskrives på en kortfattet måte. Hvis bivirkningene ikke går over av seg selv kan det være fornuftig å bytte til et annet merke eller en annen type prevensjonsmiddel. P-pillen kan gi deg mindre sexlyst. Noen kvinner mister sexlysten helt. Det man gjør når man tar pillen, er å lure kroppen til å tro at den er gravid.


Under graviditet dempes interessen for sex. Der kan som sagt være flere grunde til impotens, og årsagen til enhver form for erektil dysfunktion kan være enten psykisk eller fysiologisk. Rejsningsproblemerne relaterer sig til processen med at opnå og opretholde en erektion ved seksuel ophidselse.


Jeg har fått resept på Mercilon , men har ikke turd å prøve meg på de enda. Vannbasert glidekrem (ødelegger ikke gummien i kondomet) kan brukes ved samleie. Nedsatt sexlyst og tørre slimhinner i skjeden: Disse plagene kan opptre sammen eller hver for seg. Dermed kan vekten øke. Det som er viktig er at man står på ett merke i det minste tre sykluser før man gir det opp, med mindre bivirkningene ikke er til å leve med.


Dette fordi det gjerne blir litt forstyrrelser i form av blødning, humørendringer, brystspreng, lett hodepine eller redusert sexlyst i starten, for noen, men det toner seg som oftest ned og forsvinner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg