onsdag 15. august 2018

Lektor lønn 2019

Utdanningen din avgjør hvilke kode du kan plasseres i. Til en viss grad gir altså dette lønnssystemet høyere lønn for høyere kompetanse. Alle Norsk Lektorlags medlemmer i offentlig skole, både grunnskole og videregående skole, er omfattet at avtaleverket for KS-området, bortsett fra de som jobber i Oslo kommune. Alternativ skal nå være den lavest mulige innplasseringen.


Oslo har et nettolønnssystem som betyr at pensjonstrekk på ikke blir trukket av denne lønna.

Lektorene får sentrale kronetillegg på mellom 16. Dette tilsvarer mellom og prosent økning på minstelønnsnivået. Ansatte i kommuner og fylkeskommuner forhandler lønn ulikt – alt etter hvilket kapittel i hovedtariffavtalen de hører til: Kapittel – Her er lederne plassert. All lønnsdannelse er lokal. Kapittel – Her er undervisningspersonalet og nesten alle andre kommunalt ansatte uten høyere akademisk utdannelse.


Her finner du lønnstabeller for tariffområdene KS og Oslo kommune. Lønnstabell for KS pr. Du kan også teste vår lønnskalkulator for ulike stillinger i ulike tariffområder, og lære mer om hvordan et tariffoppgjør fungerer.

Overtidsgodtgjørelser er ikke medregnet. Det kan være store lønnsforskjeller i de ulike yrkene. Ledere som ikke er omfattet av lokal lønns- og stillingsinnplassering gis et lønnstillegg på prosent fra 1. Alt du trenger å vite om årets lønnsoppgjør. Tilleggene gis med virkning fra 1. I tillegg er det enighet om et særskilt lønnstiltak med virkning fra 1. Det betyr at partene normalt forhandler bare lønn , ikke andre bestemmelser i tariffavtalen. Finn din avtale og følg lønnsoppgjøret her!


Vi har nå fått på plass gode økninger i minstelønnssatser også for øvrige medlemmer, sier forbundsleder Eli Gunhild By. CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet. Se lønnsstatistikk fra Tekna, en fagforening for sivilingeniører og deg med naturvitenskaplig mastergrad. I utgangspunktet er det opp til arbeidsgiver og arbeidstaker å avtale lønnen.


Mange virksomheter er imidlertid bundet av tariffavtaler som regulerer hvilken lønn som kan avtales, og for enkelte bransjer finnes det gitte minstelønnssatser. Lokale forhandlinger Det avsettes prosent av lønnsmassen til lokale forhandlinger med virkning fra 1. Det er ingen tvil om at lønn er en viktig del av jobben man gjør. Og ettersom det ikke er noen generell minstelønn i Norge, er det opp til deg og din arbeidsgiver å avtale hvor mye du skal tjene når du signerer arbeidsavtalen.


Som lærling vil du tjene det samme som begynnerlønnen til en fagarbeider, fordelt over to år.

I de to årene du er ute i jobb vil du gradvis stige i lønn , i følge denne modellen: Halvår = 8. Streiken i Oslo er avsluttet 27. Ja, det er et viktig krav for Fagforbundet at alle skal ha lik lønn for likeverdig arbeid. Vi er imot forskjellsbehandling uansett om begrunnelsen er kjønn eller annet.


Det er fortsatt langt igjen til at kvinner og menn har lik lønn for arbeid av lik verdi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg