mandag 13. august 2018

Bekreftelse på avsluttet arbeidsforhold

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). En arbeidstaker som slutter etter lovlig oppsigelse har krav på skriftlig attest. Attesten skal inneholde opplysninger om arbeidstakers navn, fødselsdato, hva arbeidet har bestått i og arbeidsforholdets varighet. Et arbeidsforhold avsluttes ved at enten arbeidsgiver eller arbeidstaker leverer en skriftlig oppsigelse. Permisjon kan være lønnet – helt eller delvis – eller ulønnet.


Det vil si at man som arbeidstaker har forholdt seg til oppsigelsestiden.

Dersom du ikke får attest ved å kontakte arbeidsgiver ved personlig møte, per telefon eller epost kan du fremsette et skriftlig krav til din arbeidsgiver. Det er arbeidsgiverens plikt å sørge for at arbeidstakeren får attest (uten å måtte be om det), før arbeidsforholdet er avsluttet. Gjelder dette en større bedrift er det naturlig at vedkommendes nærmeste leder skriver attesten.


Klikk på linken under for å laste ned malen for attest i Word-format. Har du sporadisk ansatte med arbeidsforhold som ikke er avsluttet , må du sende inn a-meldingen selv om det ikke har vært noen lønnsutbetalinger i perioden. Opplysninger om arbeidsforholdet skal sendes inn så lenge det ikke er avsluttet. Dersom du vet at utbetalingen er en engangsutbetaling kan du sette start- og sluttdato i samme melding.


Eksempler av bekreftelse på engelsk.

Disse setningene er hentet fra eksterne kilder og kan derfor inneholde feil. Få en enkel mal for attest som du kan tilpasse selv. Attesten gir arbeidsgivers oppsummering av arbeidstakers erfaringer og prestasjoner, og vil selvsagt inngå som et viktig element ved neste ansettelse. Attesten derfor også et viktig dokument for arbeidsgivere, og den som utformer en attest bør selvsagt være bevisst på dette.


Leder påtegner oppsigelsen og sender den videre til det lokale personaladministrative nivået. Personalkonsulenten skriver et svarbrev og legger ved skjemaet melding om fratredelse (word) - nynorsk (word) - engelsk (word) som den ansatte fyller ut sammen med nærmeste leder og returnerer til. Der står det at arbeidstaker har rett på attest hvis man har avsluttet sitt arbeidsforhold på lovlig.


Befal inne til Heimevernstjeneste får lønnskompensasjon for hver tjenestegjørende dag. Satsen avhenger av hvilken grad. Den ser ok ut, men blir det ikke litt feil at du skriver den? Det er faste regler for hvordan en oppsigelse skal skje - både for arbeidstaker og arbeidsgiver. Med unntak av tidsbestemte arbeidsforhold , som for eksempel vikariater, vil et arbeidsforhold ikke avsluttes av seg selv.


Arbeidsmiljølovens regler om oppsigelse gjelder for de fleste virksomheter og arbeidstakere. En midlertidig arbeidsavtale, eksempelvis et vikariat, vil opphøre ved det avtalte tidsrommets utløp eller når det avtalte arbeidet er avsluttet , uten at det foretas noen oppsigelse. Der arbeidstaker ønsker å slutte før avtaleperiodens utløp, må den ansatte si opp på vanlig måte og vil ha arbeidsplikt i oppsigelsestiden. Ha klar en bekreftelse på formål.


Du kan trenge en bekreftelse på formålet (kB) med politiattesten. Da vil arbeidsgiveren eller oppdragsgiveren din gi deg dette.

Til deg som er student. Bekreftelsen legger du ved når du søker. Svarbrevet fra Samordna opptak eller studiestedet er din bekreftelse på formålet. BEKREFTELSE PÅ ANSETTELSESFORHOLD SKAL FYLLES UT AV ARBEIDSGIVER ETTER AT ARBEIDSFORHOLDET ER AVSLUTTET.


TO BE FILLED IN BY EMPLOYER AFTER THE EMPLOYMENT IS FINI. E-post og annen elektronisk kommunikasjon når ansatte slutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg