onsdag 8. august 2018

Fadder dåp tale

Rent vann redder liv. Sammen forandrer vi verden. Bli kjent med Kirkens Nødhjelp. Finn informasjon her! Les om Kirkens Nødhjelps arbeid. Les mer om arbeidet vårt her!

Sprell har klassiske dåpsgaver - Mye fint og stort utvalg - Kjøp her! Frakt kun 5- Gratis innpakning. Sølv, smykker og gaveideer til den nyfødte. Se oversikt i nettbutikk. Gratis frakt - Vi sender innen timer, eller hent i butikk.


Mange synes at det blir for høytidelig med taler , og velger i stedet å ha noen sanger. Du kan kjøpe ferdige dåpstaler på Munter. Dåp – tale fra foreldre.

En av foreldrene ønsker velkommen til dåpen. De takker for at så mange kunne komme, og takker for gavene. Hva skal man eventuelt si?


Det er jo begrenset hvor mye personlig man kan fortelle om en baby, så da blir det kanskje å si hvordan man selv oppfatter det å være fadder og å fortelle hva slags fadder man ønsker å være? Om man er fadder til dåpsbarnet sier man kanskje noen velvalgte ord på dåpsdagen. Forteller sannsynligvis litt om forholdet til barnet og kanskje litt om hvordan man har tenkt å holde dåpsløftet. Trenger ikke være noen lang tale , men hjelp til denne kommer sikkert godt med. Neste taler ute er eldste fadder (eller en annen fadder hvis dette ikke passer).


Sitater til bruk ved fødsel, dåp og navnedag. Nyttig for deg som skal holde tale eller skrive en koselig hilsen til den lille eller foreldrene. De kan under dåpshandlingen ha særlige oppgaver som å bære barnet eller ta av barnets dåpslue. En kvinnelig fadder kalles gjerne gudmor, en mannlig fadder gudfar.


En stor plass i hjertet har du allerede, og med ditt smil sprer du mye glede, som fadder er jeg derfor både stolt og glad når vi nå skal feire din store dag. Jeg satt jo her selvsagt med tårer gjennom hele talen , og det er nok et godt tegn. Satser på at de forsvinner jo mer jeg lærer talen å kjenne ;) Takk for talen.


Eg er nøgd med produktet du tilbyr, imponerende at du klarte det så kjapt. Men ser sjølvsagt at det trengs litt jobb med den i etterkant. Fant dem på barnemix.

Til lykke med guttens dåp familiens lykke og håp. Gud velsigne din dåp det er framtid og håp Nå er du skrevet inn i Guds store bind med alles navn. Må livsferden din føre deg trinn for trinn mot h. I talen ønskes alle velkommen til dåpsfesten. Fadderne og deres viktige oppgave blir omtalt.


Besteforeldre får også noen ord. Den som holder talen påpeker også hvor viktig det er at barnet har mange forskjellige omsorgspersoner rundt seg. Fadderen skal svare for dåpen på barnets vegne, være vitne til at dåpen er foretatt, og forplikte seg til å gi barnet en kristen oppdragelse.


Ved dåp i kirken er en fadder et dåpsvitne. Ordningen kan følges tilbake til 100-tallet. Som fadder ønsker jeg deg lykke til med dagen!


Jeg husker dåpen , da et lite barn ble døpt og det var med stor stolthet jeg fadder var. I dag er nok en høytidsdag for deg Tobias vi feirer. Det er derfor en ære å få være til stede her på din konfirmasjon. Det må føles herlig å få være alles midtpunkt en hel dag.


En fadder er vidne til dåben og skal tilse at barnet vokser op i den kristne tro. Det vil derfor være naturligt, at en fadder går i kirke med barnet en gang i mellem eller taler med det om tro og kristendom. At fadderne i øvrigt skal tage sig af barnet, hvis der sker forældrene noget, er en skrøne. Tenk over om talen din inneholder en beskrivelse av noe absur idiotisk eller ufornuftig som noen har sagt eller gjort.


Ditt første instinkt er kanskje å si hvor dumt det var å dukke opp på kontoret på en fridag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg