tirsdag 10. april 2018

Pepperkaker med speltmel

Har baket pepperkaker i ganske mange år så har prøvd maaaaaange oppskrifter inkuldert denne, men her mangler du noe helt essensielt. Bytt ut egg med dl. Da snakker vi knallgode pepperkaker. Alt av bakverk er laget med speltmel , så om du er nybegynner innen speltbaking er mine oppskrifter utprøvd og bakt mange ganger.


Og selvsagt kan speltmelet byttes ut med hvetemel. Pynt Proffenes pepperkaker med litt smeltet mørk sjokolade istedet for melis! Dryss på litt revet kokos, finhakket tørket frukt og bær og hakkede nøtter – pynt med både nydelig smak og nyttige byggeklosser!


Barna elsker tanken på at også Mikroproffene, bakteriegjengen i magen, får kose seg når det er jul. Du finner alltid pepperkaker og blåmuggost på bordet når jeg dekker opp til julebrunsj, julelunsj eller juletapas. Det har blitt en ny juletradisjon hjemme hos oss.


Med pepperkaker og en deilig blåmuggost i hus kan du trylle frem en deilig munnfull på kort ti enten du plutselig får gjester på besøk eller du bare vil kose deg med noe godt. Rør med en stålvisp til deigen er klumpfri. Vend i revne gulrøtter. Avkjøl kaken helt i formen.


Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Pepperkaker er vell den oppskrifta eg forbinder best med jula. Men så har vi dei som ikkje kan forsyne seg med pepperkaker når det blir servert på butikken eller i selskaper, og til dokke har eg oppskrifta!


Bland tørrvarene i en egen skål og hell det tørre over i det våte sakte mens du rører det sammen. Bland inn ekstra speltmel hvis deigen blir for tynn. Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet.


Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg bruker speltmel i stedet for hvetemel og det funker fint. Har ennå ikke prøvd julekaker med speltmel , siden jeg ikke har holdt meg unna gluten så lenge, men det funker med all annen bakst.


Ida brukte siktet hvetemel, men siden jeg ikke spiser det byttet jeg det ut med siktet speltmel. De ble veldig gode og det luktet godt i hele leiligheten når jeg lagde dem. Jeg tenkte jeg skulle pynte disse med glasur og få dem like fine som jeg har sett hos alle på instagram, men den gang ei.


Kjevl deigen ut og stikk ut pepperkaker i forskjellige fasonger. Plasser på bakekapirkledd langpanne og stek på 1grader, midt i ovnen i ca. Steketiden vil variere litt fra ovn til ovn tykkelsen på pepperkakene.


Pynt gjerne med en glasur laget av Sukrinmelis. Legg pepperkakene over på rist. De kan fylles med mye rart, men spinat, feta, oliven og soltørket tomat er en favoritt!


De er gode til lunsj, i nistepakka på tur, jobb eller skole, eller til og med til middag med en god salat og kanskje ovnsstekte poteter. Julen nærmer seg og mange er i gang med julebaksten. En av sortene som er en tradisjon i de fleste hjem er pepperkaker. For mange er julekaker de helt tradisjonsrike med sukker, smør og mel, men noen ønsker også et litt sunnere alternativ.


Så her har jeg laget pepperkaker uten sukker og erstattet hvetemel med speltmel. Disse er spist opp for lenge siden, og siden den gang har jeg spist vanlige pepperkaker. Jeg synes det er fint med begge deler, baking er jo uansett moro så la oss ikke dømme om man bruker sukker eller sukkererstatninger.


Bland mel og krydder sammen i en egen separat bolle for å få alle smakene godt sammen. Tilsett sirup, melblandingen og eventuelt litt vann i kjøkkenmaskinen og bland sammen til en jevn deig. Stikk ut pepperkaker i ønskede fasonger.


Stek midt i ovnen ved 1grader i 7-min. Følg med så de ikke brenner seg. Server havrepepperkaker med ost, for eksempel blåmugg – det er en nydelig kombinasjon!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg