mandag 23. april 2018

Hånd fot og munnsykdom erfaring

Finn laveste nettpris her. Hånd -, fot - og munnsykdom er en virusinfeksjon med utslett i munn, hender og fotsåler. Den forekommer først og fremst hos barn under år, er svært smittsom og kan opptre i små epidemier. Mange har i tillegg feber og smerter i munn og hals.


I de aller fleste tilfeller går sykdommen over av seg selv innen en uke.

Forårsakes vanligvis av coxsackievirus serotype A 16. Siden hånd -, fot - og munnsykdom skyldes et virus, er det lite man kan gjøre, annet enn å lindre og gi smertestillende mot feber. Blemmene i munnen er de som gir størst plager for de minste, og gjør blant annet at det kan være vondt å spise.


Hvordan smitter hånd -, fot - og munnsykdom ? Man er mest smittsom helt i starten når man er smittet, altså før man vet at man har sykdommen. Mild utslettsykdom som vanligvis forårsakes av Coxsackie A16-virus. Vanligst hos barn og opptrer ofte som mindre utbrudd i. Det tar mellom tre og åtte dager fra smitten skjer til det utvikles symptomer.

Feber og nedsatt allmenntilstand er de første tegnene, før det etter hvert vil utvikle seg et utslett på hender og føtter og sår og blemmer i munnslimhinnen. Innen blemmene viser seg, har barnet hatt et par dager med forkjølelsessymptomer, lett feber, og noen barn har litt diaré. Svar: Hånd - fot -munn-sykdommen kommer, som du sier, av viruset Coxachie A virus. Det rammer helst småbarn, men også eldre barn og voksne kan få det. Ofte går det i små epidemier.


Det må ikke forveksles med munn og klovsyke, som riktignok en sjelden gang kan smitte mennesker, men som er noe helt annet. Takk for råd og bedrings ønsker alle sammen :) Ville vel egentlig heller hatt det i munnen, blir jo helt pleie trengende av å ikke klare å gå noe særlig. Men nå skal jeg til legen som jeg var til i går kveld igjen etterpå, og han skulle ha med seg en hudspesialist.


Har barnet ditt hatt hånd -, fot - og munnsykdom ? Hvis ikke er det ganske sannsynlig at det vil få den. Tilstanden forekommer først og fremst hos barn under år, og symptomene er blemmer i munnen, på hender og føtter, ifølge Tone Bruun, overlege ved Folkehelseinstituttet – derav det spesielle sykdomsnavnet. Ville skrive om en liten erfaring jeg gjorde i tilfelle noen andre opplever det samme. Min datter ble smittet med hånd , fot og munn sykdom.


Tror snuppa har blitt smittet med det, lørdag fikk hun utslett rundt munn bittesmå blemmegreier med noe hvitt på midten (BLÆH!). Trodde det var reaksjon på appelsinen hun spiste da hun har reagert på det før. Idag da vi leverte i barnehagen, sa dem at hun ene i avdelingen hadde hatt slike blemmer.


Formen går fra at hun leker til at det virker som hun plutselig får vondt og hun skriker til og kaster smokken.

Noen som har erfaring med hånd , fot og. Den eneste måten å forebygge smitte på er hyppig håndvask, sier Knut Øymar. Inkubasjonstiden er på noen dager. Det er stort sett barn under år som får sykdommen, og fordi hånd -, fot - og munnsykdom smitter lett, så er det ofte barnehagebarna som er mest utsatt, sier allmennlege Kjell Vaage som driver eget legekontor på Gran Canaria.


Sykdommen forårsakes av Coxsackievirus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg