tirsdag 24. april 2018

Mat til baby 6 mnd

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Her får du en oversikt over hvilken mat du kan gi til babyen når. Mange starter med fast føde som måneder gammel, mens andre venter til måneder. Her på denne siden vil vi gå gjennom hva barn på -mnd kan spise, og hva de burde spise.


Men dersom du har fullammet frem til nå og skal begynne med de første smaksprøvene, anbefaler jeg at du tar en titt her – hvor du kan lese om de første smaksprøvene og hvordan du går frem når barnet skal introduseres for mat for første gang.

Introdusere mat til baby - Slik lager du babygrøten selv. Søvn hos baby måneder. Når barnet er seks måneder er det også lov å håpe på at dagen nærmer seg da barnet sover hele natta. Fra babyen er måneder kan fast føde introduseres.


Dette er ofte en merkedag for trøtte småbarnsforeldre. Begynn med små smaksprøver av f. Du kan gjerne lage maten selv, men unngå salt, honning og kumelk. Se flere forslag til hva slags mat du kan gi babyen og gode kilder til jern.

Min baby er straks mnd , og da kan man jo starte med litt ny og spennende mat. Kan dere skrive en oversikt over hva slags mat og til hvilke måltider dere gir babyene deres på ca mnd ? Jeg er veldig usikker på hvor mye mat jenten min egentlig skal ha i løpet av en dag. Jeg har tatt det opp med helsesøster på mnd kontrollen, men det var en annen enn min faste pga ferie og jeg fikk ikke noe ordentlig svar. Jeg skal spørre på nytt på neste kontroll om uker.


Dersom det er behov for mer mat enn morsmelk etter at barnet er fylt fire måneder, bør fast føde introduseres. Hun er ,mnd , og. Barn som ikke får morsmelk, kan introduseres til fast føde ved 4- måneders alder.


Ikke bruk samme kniv og skjærefjøl til kjøtt, fisk og grønnsaker uten å vaske redskapene godt. Hold aldri maten varm over lengre tid. Oppbevar maten i kjøleskap eller i fryser, ikke ved romtemperatur. Ferdig tilberedt mat skal ikke stå i kjøleskapet i mer enn to dager. Tin dypfryst mat i kjøleskapet eller i vannbad.


Det finnes en informasjonsbrosjyre som kan gis ut sammen med vitamin D-dråpene. Helsestasjonen bestiller dråpene kostnadsfritt. ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer.

Finn laveste nettpris her. Gi derfor ikke barnet altfor mye mat som er lett å tygge. Barnet kan gjerne få kjøtt, fisk, egg, brød og appelsiner. Ferdiglaget mat er ikke heldig for små barn, fordi slik mat inneholder mye sukker og salt. Når det gjelder melk utover morsmelk, skal en fortsatt holde seg til morsmelkerstatning eller helmelk, ikke lett- eller skummetmelk.


Ny mat for din baby. Når barnet er ni måneder er de sannsynligvis vant til flere forskjellige matvarer, både grøt, moste grønnsaker, kjøtt, fisk, moset frukt og bær og bittesmå brødbiter. Nå kan man gradvis innføre flere matvarer og grovere konsistens på maten, gjerne små biter.


Babymat - de første middagene (fra 5- mnd ). Hvis babyen kan sovne uten å få noe å spise, kan du oftest få mer søvn selv. Du kan hjelpe babyen med å finne roen ved å stryke den over ryggen, trøste den og være til stede. Fra ca mnd er også grøt på havremel fint å bruke.


H avre er ett av de sunneste kornslagene vi har, men den sies å være litt tyngre å fordøye. Dessuten den inneholder gluten, så det er fint å vente litt med havregrøt. Når du vil begynne med havre kan du introdusere den gradvis i annen grøt som barnet er vant til. Jeg sluttet å amme både på dagen og på natten når sønnen min var rundt mnd. Jeg mistet all melken etter brystbetennelse en liten stund før, så hadde ikke mye valg.


Etter at han i et par dager ble vant til å ikke få mat på dagen la vi han på sitt eget rom. Det gikk kjempe fint og egentlig bedre enn forventet. I begynnelsen har nyfødte en mage som ikke rommer mer enn én til to teskjeer (til ml).


Har latt han smake graut også! D Han elsker det så får alltid lyst å gje han meir :P det eg lurer på er som sakt om blåbær er trygt for ein baby på mnd ? Tenkte å koke, mose og blande med mm?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg